Kalbi 10 dakika durdu ama ölmedi

Kalbi 10 dakika durdu ama ölmedi

İzmir’in Çankaya semtindeki bir bankada çalışan 42 yaşındaki Engin Taşveren, mesai sırasında fenalaşarak masasına yığıldı.

112 Acil Servis ekiplerine haber verildi ve ilkyardımda bulunuldu. Olay yerine ambulansla gelen sağlık ekibi de Taşveren’in kalbinin durduğunu tespit ederek elektro şok tedavisi uyguladı. Kısa sürede Sağlık Bakanlığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine (TEAH) sevk edilen Taşveren’in kalbinin yaklaşık 10 dakika durduğu, vücutta morarmaların başladığı saptandı.

TEAH Yoğun Bakım Eğitim Sorumlusu Dr. Nimet Şenoğlu, “İlk müdahale, şok tedavisinin uygulanması ve ritmin yeniden dönmesi 10 dakika sürmüş. Beyin hücreleri 3 dakikadan sonra ölmeye başlıyor. Hastayı kaybedebilirdik ya da kalıcı beyin hasarı ortaya çıkabilirdi” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN