Kanada’da Protestan cemaatine ait Birleşik Kanada kilisenin papazlığını Gretta Vosper yapıyor

Kanada’da Protestan cemaatine ait Birleşik Kanada kilisenin papazlığını Gretta Vosper yapıyor

Kanada’nın en büyük Protestan kilisesinde görev yapan Gretta Vosper’in vaazları ve bakış açısı cemaatin ilgisini çekiyor.

Bir kilisenin papazı ateist olabilir mi? Kanada’nın en büyük Protestan cemaati olan Birleşik Kanada Kilisesi için bu sorunun cevabı evet. Toronto kentine bağlı West Hill mahallesinde 1997 yılından bu yana kilisenin papazlığını yapan Gretta Vosper “Tanrı denince dünyanın yüzde 99,99’unun anladığından farklı bir şey anladığını” söylüyor. Ona göre tanrı, iyilik, merhamet ve adaleti temsil eden bir metafor. Vosper bu fikirlerini kilisesine açıkladığında kiliseden atılmaktan korkmuş, ancak yaklaşımının kilise liderlerinin ve cemaatin ilgisini çektiğini, böylece yaptığı işe devam etmek için motive olduğunu söylüyor. Vosper’in ayinleri de bu inancı çerçevesinde şekilleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN