Kartalkaya Kayak Merkezi nerede ve nasıl gidilir? Kartalkaya Kayak Merkezi öğrenci ve tam ücretleri

Kartalkaya Kayak Merkezi nerede ve nasıl gidilir? Kartalkaya Kayak Merkezi öğrenci ve tam ücretleri

Kartalkaya Kayak Merkezi, kış turizminin önemli merkezlerindendir. Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’da bulunmaktadır. İşte bu kayak merkeziyle ilgili bilmeniz gerekenler…

 

Kartalkaya Kayak Merkezi vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Kış tatili yapmak isteyen okuyucularımız Kartalkaya Kayak Merkezi ile ilgili araştırmalar yapmak istiyor. Yüksekliği 2200 metre olan bu merkezle ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ

Ülkemizin gözde kayak merkezlerinden olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’da bulunan bir kayak merkezidir. İstanbul ve Ankara’ya olan yakınlığı nedeniyle hafta sonları birçok kayakseveri ağırlamaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Kartalkaya’da kayakseverler uluslararası standartlara uygun yapılmış pistlerde kayak, kızak ve snowboard yapabilirler. Dağın zirvesi 2200 metredir. Kayalık olan zirve alpin çayırları ile kaplıdır. Kış mevsiminde kar kalınlığı 3 metreyi bulur.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nin kayak sezonu aralık ayında başlar ve mart ayına kadar devam eder. Kartalkaya’da mevsim başında toz kar, mevsim sonunda ise ıslak kar görülmektedir. Kartalkaya’nın en yoğun dönemi sömestr tatili dönemidir. Kartalkaya da her yıl ocak ve şubat aylarında Snowfest ve Icefest organizasyonları düzenlenmektedir.

Kartalkaya’ya günübirlik gelebileceğiniz gibi birkaç gün konaklayabilirsiniz de. Kartalkaya’da sadece kayak turizmi dışında önemli mekanlar bulunmaktadır. Sarıalan Yaylası’nda bulunan bungalov evler birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Seben Gölü, Sülüklü Göl, Yedigöller ve Abant’ da dört mevsim misafirlerini ağırlamaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GİDİLİR?

Kartalkaya, Bolu’ya 38 kilometre, İstanbul’a 295 kilometre, Ankara’ya ise 190 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’dan yola çıkan vatandaşlarımız yaklaşık 3.5 saatte Kartalkaya’ya varabilirler. TEM Otoyolu’nu kullanarak Bolu gişelerini geçtikten sonra D-100 karayolundan 12 kilometre daha ileri gittiğinizde Kartalkaya tabelası ile karşılaşacaksınız. Ardından 28 kilometre daha gidip Kartalkaya’ya varacaksınız. Ankara’dan gelecek olan vatandaşlarımız ise 2.5 saatte Kartalkaya’ya varabilirler.

20-02/01/kartalkaya-kayak-merkezijpgg.jpg

SKİPASS ÜCRETLERİ

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Kartal Otel ve Grand Kartal Otel pistlerinde, 1 günlük kayak ücreti hafta içi 160 TL, hafta sonu 200 TL.

Dorukkaya Ski & Mountain Resort pistlerinde, 1 günlük kayak ücreti hafta içi 200 TL, hafta sonu 230 TL.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN