Kaynak Holding'in 12 şirketinde daha arama yapılacak

Kaynak Holding'in 12 şirketinde daha arama yapılacak

Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Kaynak Holding'de kayyumların tespit ettiği 12 şirket de daha arama yapılmasına karar verdi.

Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumların tespit ettiği 12 şirkette daha arama yapılmasına karar verdi.

Kayyumların tespit ettiği 12 şirket üzerinden Kaynak Holding'in 30 milyon TL'yi Hollanda'ya kaçırdığı ortaya çıkmıştı. Kayyumlar atanmadan 8 gün önce yapılan vurgunu Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İmran Okumuş şöyle anlaştmıştı:

Ortaklara kar payı dağıtmışlar

2015 Haziran ayında zor duruma düşen şirket yetkililerin maaşları ödeyemez hale gelmiş. Sonrasında da birkaç bankadan kredi kullanmışlar ama aynı heyet, bu kadar zor dönemden geçen şirketleri, çalışan insanları mağdur edecek bir karar almış. Nakitleri olmamasına rağmen, çok da ilginçtir bizim atanmamızdan tam 8 gün önce ortaklarına usulsüzce kar payı dağıtma kararı almışlar. Eski parayla 30 trilyon lirayı, yani 30 milyon lirayı ortaklara kar payı olarak dağıtıp Hollanda'ya kaçırmışlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN