Kayseri ve Sivas'ta Halep seferberliği

Kayseri ve Sivas'ta Halep seferberliği

Türkiye Halepliler için seferber... Yurdun dört bir yanından yardım yağıyor. Son olarak Kayseri ile Sivas'tan gıda malzemesi ve kömür yüklü TIR'lar yola çıktı.

Kayseri ve Sivas'ta temin edilen 6 tır yardım malzemesi, Haleplilere gönderildi. Kayseri İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği aracılığıyla "Komşuluk Hakkı İçin İnsani Yardım Kampanyası"nda toplanan 55 ton kömürün Haleplilere gönderilmesi dolayısıyla, Dünya Ticaret Merkezi otoparkında tören düzenlendi.

YARDIMLAR SÜRECEK

Derneğin Acil Yardım Sorumlusu Mahmut Satıcı, törende, İdlib'deki çadır kamplara gelen Halepli mazlumlara daha önce un yardımı yaptıklarını söyledi. Bugün de kış şartlarını göz önüne alarak Haleplilere kömür göndereceklerini belirten Satıcı, "Önümüzdeki cuma günü yine bir tır soba, pazar günü de 4 tır un göndereceğiz" dedi.

ÖNCE UN, SONRA KÖMÜR...

Zulümden kaçan Müslümanların, Türkiye'nin himayesinde Suriye topraklarında oluşturulan çadır kamplara alındığını anlatan Satıcı, şunları kaydetti: "Gönderdiğimiz unlar orada ekmek oluyor. Ekmekleri de çadırda kalan mazlumlara dağıtıyoruz. Zulüm devam ettikçe kampanyalarımız da sürecek. Şimdi de kısa sürede gerçekleştirdiğimiz kampanya neticesinde 55 ton kömür temin ettik. Bunu İdlib'e ulaştıracağız." Daha sonra kömürlerin yüklendiği 2 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

DÖRT TIR YOLA ÇIKTI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, kaymakamlık ve belediye öncülüğünde, bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle başlatılan kampanyada toplanan gıda, giyim ve çocuk bezi yardımlarının yüklendiği 4 tır, törenle uğurlandı. AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN