Çavuşoğlu: Suriye görüşmeleri 23 Ocak'ta başlayacak | Son dakika haberleri

Çavuşoğlu: Suriye görüşmeleri 23 Ocak'ta başlayacak | Son dakika haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşecek Suriye görüşmelerinin 23 Ocak'ta başlayacağını söyledi.

AA Editör Masası'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana görüşmelerinin 23 Ocak'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Çavuşoğlu, Suriye ateşkesini ihlal eden gruplara yönelik uygulanacak yaptırımların yer alacağı yeni bir anlaşma üzerinde çalışıldığını da belirtti. Çavuşoğlu "Ateşkes anlaşmasından sonra ihlalleri görüyoruz. Artan ihlalleri durduramazsak Astana süreci akamate uğrayabilir. Bu ihlalleri kimin yaptığına baktığımız zaman Hizbullah, özellikle Şii gruplar ve rejim yapıyor. İran'ın da garantörlüğünün gereğini yapması lazım. Şii milisler ve rejim üzerinde ağırlığını koyması lazım" diye konuştu.

Çavuşoğlu, terör örgütü PYD'nin Astana'da yapılması planlanan müzakerelerde olmaması gerektiğini Rusya ile konuştuklarını, Rusya'nın da bunu anladığını söyledi.

Bu arada Çavuşoğlu, "Astana'ya BM de katılacak. ABD'nin katılması yönünde kararlılığımız var" diye konuştu.

'PYD/YPG'Lİ UNSURLARIN MÜNBİÇ'TE OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın görüşmesine değinen Çavuşoğlu, "ABD bizim için çok önemli bir müttefik. Her alanda işbirliğimiz var. Ama bir gerçek var şu anda; güven bunalımı. PYD/YPG'li unsurların Münbiç'te olduğunu biliyoruz. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımız da Obama'ya söylediği gibi... Obama, bu unsurların Fırat'ın doğusuna gitmesi gerektiği konusunda bizimle hemfikir olduğunu söyledi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN