Kayyumlar dilekçe verip maaşlarının düşürülmesini istedi

Kayyumlar dilekçe verip maaşlarının düşürülmesini istedi

Mahkeme kararıyla yönetimine el konulan Paralel Yapı'ya ait Kaynak Holding'e atanan 7 kayyum, maaşlarının düşürülmesi için dilekçe verdi. Ücretleriyle ilgili spekülasyonlardan rahatsız olan kayyumlar, şirket başına 5 bin TL olan maaşlarının 2 bin TL'ye düşürülmesini istedi.

Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe atanan kayyumlar, maaşlarıyla ilgili spekülasyonlara anlamlı bir cevap verdi. Kayyumlar Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük, şirket başına aldıkları 5000 bin TL maaşın 2000 TL'ye düşürülmesi için dilekçe verdi. 

Maaş spekülasyonuna cevap

İstanbul Adadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve mahkeme kararı ile Paralel Yapı'ya ait Kaynak Holding'e geçtiğimiz günlerde kayyum atandı. 19 Şirket, 1 vakıf ve 1 derneğin yönetimini devralan 7 kayyumdan her birinin aylık 105 bin TL maaş aldığına yönelik haberler yapıldı. 8 binden fazla çalışanı bulunan ve yıllık cirosu 1.5 milyar TL'yi geçen Kaynak holding şirketlerinin yönetimi için ödenecek 5'er bin TL'lik maaşla ilgili algı operasyonundan rahatsız olan kayyumlar maaşlarının düşürülmesi için mahkemeye dilekçe verdi.

Bazı şirketler kağıt üzerinde

Kayyumlar dilekçelerinde yönetimi devralınan Kaynak holdinge bağlı iştiraklerden birinin vakıf, diğerinin ise dernek oduğunu belirterek maaşlarının 2000'er TL'ye düşürülmesini talep etti. Dilekçelerde bazı şirketlerin kağıt üzerinde kurulduğu, bu nedenle yönetimleriyle ilgili maaş ödenmesine gerek olmadığı da vurgulandı.  

Suçlama terör örgütüne finans sağlamak

Savcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında kayyum atanan Kaynak Holding'e yöneltilen suçlamalar arasında şirket yöneticileri hakkında yasa dışı FETÖ/PDY hakkında faaliyette bulunmak, kara para aklamak, vergi kaçakçılığı yapmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek, yasa dışı terör örgütü kurmak ve bu örgütün yöneticisi-üyesi olmak bulunuyor. Savcılığın talebi üzerine İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimi Ali Arslan Giritli tarafından Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket 1 vakıf ve 1 derneğe 7 kayyum atanmasına karar verildi. Kararda; “CMK’nın 133/1 maddesi gereğince yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim oluşturmak üzere kayyum olarak atanmalarına” denildi.

19 şirket 1 vakıf ve 1 derneğe atanan 7 kayyum diğer isimleri ise şöyle; Kaynak Holding A.Ş., Sürat Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD. ŞTİ, Kaynak Dış. TİÇ. A.Ş., Sürat Turizm Organizasyon Hizmetleri ve TİC. A.Ş., Nüans Turizm Tanıtma ve Reklamcılık A.Ş., Çağlayan Basım Yayın Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Işık Yayın A.Ş., NT Kitap Kırtasiye Büro Malz. Pazarlama ve Turizm TİC. A.Ş., Sürat Eğitim Araçları ve Büro Mobilya Sistemleri, Sürat Basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları Sanayi TİC. A.Ş., UTT Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Ticaret A.Ş., Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş., Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş., Sürat Lojistik A.Ş., Sentries Telif ve Lisans A.Ş., Sürat Bilişim Teknolojileri San. TİC. A.Ş., Venero Bilişim Sanayi TİC. LTD. Şirketi, İtina Gıda İçecek ve Temizlik Malzemeleri San. TİC. Ve Pazarlama A.Ş., Baran Tarım ve Hayvancılık SAN. TİC. A.Ş, Kaynak Vakfı, Kaynak Eğitim Derneği.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN