Kenya'da silahlı saldırı: 9 ölü

Kenya'da silahlı saldırı: 9 ölü

Kenya'da bir köyü basan silahlı saldırganların, 4'ü çocuk 9 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Ulusal basında yer alan haberlerde, Kenya'nın kuzeybatısındaki Baringo eyaletinde bir köyü basan silahlı saldırganların, 5 kadınla 4 çocuğu öldürdüğü ve onlarca evi ateşe verdiği belirtildi.

Saldırganların, çatışmalardan kaçarak bölgedeki okulun bahçesine sığınan, aralarında kadın ve çocukların olduğu onlarca kişinin üzerine ateş açtığı kaydedildi.

Kenya'da uzun süredir yaşanan şiddetli kuraklık sebebiyle göçerlerle yerli halk arasında su ve otlak yüzünden sık sık çatışmalar çıkıyor. Köyleri basan silahlı kişiler, hayvanları çalarak köylüleri öldürüyor.

ULUSAL AFET İLAN EDİLDİ

Kenya hükümeti, ülkenin 23 bölgesinde etkili olan ve 3,7 milyondan fazla kişiyi etkileyen şiddetli kuraklık nedeniyle 10 Şubat'ta "ulusal afet" ilan etmişti.

Aynı bölgede son olarak salı günü, Pokot kabilesinden 2 kadının cesedi bulunmuştu. Kabileler arası çatışmaların yaşandığı bölgede geçen hafta en az 10 kişinin öldüğü duyurulmuştu.

Kenya hükümeti, aralarında Baringo, Elgeyo Marakwet ve Laikipia eyaletlerinin de bulunduğu birçok yeri tehlikeli bölge ilan etmiş, bölgeye 400'ün üzerinde ağır silahlı birlik göndererek operasyon başlatmıştı.

Öte yandan Kenya Devlet Başkan Yardımcısı William Ruto'nun "vur emriyle" başlatılan operasyonun üzerinden 3 hafta geçmiş olmasına rağmen bölgeden ölüm haberleri gelmeye devam ediyor.

Mart ayından bu yana suların durulmadığı bölgede şu ana kadar en az 50 kişinin öldüğü, köylülere ait 10 bin hayvanın çalındığı, 6 bin kişinin ise evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

NAİROBİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN