Kıbrıs'ta 8 ülke ambargoya meydan okudu!

Kıbrıs'ta 8 ülke ambargoya meydan okudu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 6. Uluslararası Yazarlar Turnuvası’nda mutlu sona Macaristan ulaştı. Mini Dünya Kupası olarak adlandırılan organizasyonun ardından, “Tanınmayan Kıbrıs’ta sınır tanımıyoruz” mesajları verildi.

[Karar]

ALPEREN DELİBAŞ

1983 yılında bağımsızlığını ilan ettiği günden bu yana Türkiye hariç hiçbir ülke tarafından tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 6-9 Mayıs tarihleri arasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin desteğiyle 6. Uluslararası Yazarlar Turnuvası gerçekleştirildi. Futbol sınır tanımaz sloganıyla düzenlenen turnuvada yazar, sanatçı, ressam olan birçok isim forma giydi. Türkiye’yi, AYAZMA (Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu) takımı temsil etti.

16-05/10/11krr21kibris.jpg

Takımda, ünlü yazarlar Ahmet Çakır ve Doğu Yücel, müzisyenler Koray Candemir ve Harun Tekin gibi isimler yer aldı. AYAZMA, turnuvada yarı finale kadar yükseldi ancak Macaristan’a 1-0 kaybedince finale çıkamadı. Final ise Kuzey Kıbrıs ile Macaristan arasında oynandı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Macarlar, kupanın sahibi oldu. Şölen havasında geçen kupaya ayrıca, Avusturya, İngiltere, Alman Yazarlar, Alman Ressamlar takımları da katıldı.

16-05/10/11krr21kibriiss.jpg

106 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ AÇTI

Birleşmiş Milletler tarafından tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki turnuvanın açılışında, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan 106 farklı ülkeden öğrenciler de hazır bulundu. Öğrenciler bayraklarıyla statta şölen havası oluştururken ambargoya meydan okudu.

AYAZMA takımı futbolcuları turnuvayı KARAR'a değerlendirdi:

SAĞ OLUN VAR OLUN / KORAY CANDEMİR

Öncelikle harika bir turnuva yaşadık. Kıbrıslılar’a çok teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Çok iyi ağırlandık. Yurt dışından gelen takımlar da harikaydı. Bu turnuvanın burada devam etmesini arzuluyoruz. İnşallah seneye de takımların sayısı artar, organizasyon büyür. Kıbrıslılar'a mesaj: Sağ olun, var olun.

16-05/10/11krr21kibriss.jpg

BM'DEN DAHA BAŞARILI / BAĞIŞ ERTEN

Futbolun en güzel yanlarından biri uluslararası ilişkilerin kendi içindeki saçmalıklarını tekzip edebilmesi. Bu turnuvada hakikaten Kıbrıs’ın inanılmaz misafirperverliğinde gerçekleşti. Bütün takımlar, “Gördüğümüz en iyi organizasyondu” dedi. Kıbrıs harika bir mesaj verdi. Sınırları kaldıran futbol mümkün mü? Futbol olduğunda her şey mümkün. Bu futbol, Birleşmiş Milletler’den daha başarılı bir proje. Turnuva da en iyi göstergesi oldu. Bu ortamı yaratan Doğu Akdeniz Ünüversitesi rektörü ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Aktuğralıydı. Kıbrıs’a yaptırılmayan şeyleri, belki böyle yollarla aşar başka bir mesaj veririz.

16-05/10/11krr21kibris-2-1462901465.jpg

FUTBOL ORTAK DİL / DOĞU YÜCEL

Keyifli ve heyecanlı bir turnuva oldu. Kendimizi evimizde hissettik. Futbolun, insanlığın ortak dili olabileceğini gösterdik. Çok güzel dostluklar sanat aktivitelerini de işin içine katarak bir adım daha ileriye götürebiliriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN