Eski futbolcu KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'den KARAR'a özel açıklamalar

Eski futbolcu KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'den KARAR'a özel açıklamalar

Eski bir futbolcu olan ve Kıbrıs’ın en başarılı kulüplerinden Çetinkaya’da forma giyen KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, uluslararası ambargoları aşma konusunda umutlu konuşmuyor. Özgürgün “En ufak girişimimizi Rumlar şiddetle engelliyor” dedi.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sporcu Başbakanı Hüseyin Özgürgün Lefkoşa’da KARAR gazetesine ülke sporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Futbol başka olmak üzere, atletizm, voleybol ve basketbol sporlarında birçok başarıları olan, uzun süre formasını giydiği, şampiyonluklar yaşadığı Çetinkaya Kulübü’nde başkanlık görevinde de bulunan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün sporun her dalında Rum tarafının engellemelerinin devam ettiğini belirtti. Özgürgün “Sporlarda uluslararası olarak tanınmamızda bir gelişmenin olması çok zor görülüyor. Rum tarafının engellemeleri şiddetle devam ediyor. En ufak bir şey de bile ciddi baskıları oluyor” dedi. Başbakan Özgürgün, “Bir çözüm olur mu? Sizce bu sorun nasıl çözülür?” sorumuzu şöyle yanıtladı:

16-06/06/celal2.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün KARAR'ın sorularını cevapladı / FOTO: KARAR

BAYRAK SIKINTISI

“Belki uluslararası temas anlamında, diğer ülkelerle birçok organizasyonda bir araya geldik ama bunlar belirli branşlarda özel turnuvalar vesilesiyle oluyor. Tanınmış federasyonlarımız da var aslında. Özellikle bireysel sporlarda dünya şampiyonalarına katılan sporcularımız da mevcut. Yine bireysel branşlarda Türk milli takımları ile yarışan sporcularımız var. KKTC Bayrağı altında değil tabii ki ama belirli alanlarda böyle açılımlar olabiliyor.”

KKTC Bayrağı’nın yer almasının turnuvalarda sıkıntı yarattığını belirten Başbakan Özgürgün “KKTC’nin özellikle Rum tarafından gelen engellemelerle uluslararası federasyonların dışında kalması, buralarda Rumların ve Yunanistan’ın hakimiyetinden dolayı açılım yapılamaması bugüne kadar sorun oldu ama bu demek değildir ki sporumuz gelişmeyecek. Tesislerimiz yenilenecek, bakımları sağlanacak. Salonlarımız, statlarımız yapılmaya devam edilecek. Biz sporu spor olsun diye yapan insanlarız. Uluslararası temas önemlidir ama biz spora ve sporcuya büyük önem veriyoruz” dedi.

16-06/06/07krsp17celo3.jpg

Eski bir futbolcu olan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, ambargonun olmasına rağmen yeni spor tesisleri yapmaya devam edeceklerini söyledi / FOTO: KARAR

SABIR AĞACI BİLE DAYANAMADI

Özgürgün ile 1979'da Çetinkaya'da görüşmüştüm. O görüşmede ara bölgede bulunan, Taksim Stadı’nın Rum tarafındaki beton tribünlerini patlatarak çıkan bir ağacı sorduğumda kendileri bana, “O, sabır ağacı” demişti. Saha daha önceleri Çetinkaya'da antrenman yapmak üzere kullanıyordu ancak şu anda futbol oynamaya uygun değil. Başbakanın en büyük arzularından biri de Taksim'de yeniden futbol oynatmak.

16-06/06/07krsp17celo4.jpg

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, daha önce içinde bulunduğu spor camiasının yaşadığı sıkıntıları çözmek istediğini söyledi / FOTO: KARAR

KIBRIS TARİHİNE GEÇEN KULÜP

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün formasını giydiği Çetinkaya Türk Spor Kulübü, adanın en özel kulüplerinden biri. 1934 tarihinde 7 Rum takımı ile Kıbrıs Ligi’ni kuran Sarı-Kırmızılılar 1951 yılında tüm Rum takımlarını geride bırakarak şampiyon oldu. Birleşik Kıbrıs’ta üç de kupa kazanan Çetinkaya TSK son olarak 1954-55 sezonunda bu ligde yer aldı. Kulüp, adada gerginliğin artması üzerine birleşik ligden çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN