Rusya'ya Rus sporcu bile isyan etti!

Rusya'ya Rus sporcu bile isyan etti!

10. Global Tekvando Federasyonu (GTF) Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılmak isteyen KKTC Milli Takımı'na vize vermeyen Rusya'ya tepkiler büyüyor. KKTC'nin Rus asıllı sporcusu Katerina Dergaus da ülkesinin haksızlık yaptığı görüşünde.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Rusya'nın Kazan şehrinde düzenlenecek 10. GTF Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılacak olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Takımı'na "Siz tanınmıyorsunuz, şampiyonaya gelseniz de bayrak açamazsınız, KKTC adına yarışamazsınız" diyerek vize vermeyen, ancak kendisi KKTC'deki turnuvalara katılan Rusya'ya tepki yağıyor.

KARAR gazetesinde çıkan haberi tüm dünyaya yaydıklarını belirten KKTC Tekvando Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen "Yurt içinde ve yurt dışında 20 bin kişiye ulaştık. Rusya'nın bu anlaşılmaz, çifte standart ambargosuna tepkiler gelirken, çok sayıda destek e-postaları alıyoruz" dedi.

Tekvandoyu KKTC'de öğrenen ve KKTC Tekvando Milli Takımı'nda yer alan Rus Katerina Dergaus da, Global Tekvando Federasyonu'na yazdığı mektupta kendi ülkesinin yaptığı uygulamaya adeta isyan etti.

Genç sporcu mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"KKTC vatandaşı değilim ancak ben diğer sporcularla aynı şartlarda antrenmanlarımı yaptım. Hiçbirimiz tatile gidemedik. Çok antrenman yaptık. Eyüp Hoca bana da diğer sporcuları gibi davrandı. Ben Rus vatandaşıyım ama bana bir Rus gibi bakmadı. Hepimiz aynı şartlardaydık ancak Rusya öyle bir haksızlık yaptı ki hepimiz çok üzüldük. Başka diyecek bir şey yok."

16-07/04/05krsp17celal2.jpg

'MADEM TANIMIYORLAR NİYE GELDİLER?'

KKTC Tekvando Milli Takımı kaptanı Özlem Tomak, GTF Tekvando Federasyonu Başkanı Linda Park'a İngilizce yazdığı mektupta yaşananlara isyan etti.

18 yaşındaki sporcu mektubunda, "18 yaşında bir sporcuyum. 6 aydır 10. GTF Dünya Şampiyonası'na hazırlanmaktayız. Üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. Günde iki antrenmandan dolayı okulumu ve dershanemi aksatıp kendimi sadece Dünya Şampiyonası'na odakladım. Kendimden fazlasıyla ödün verdim, fedakarlık yaptım ve hayalimdeki üniversiteden vazgeçtim. Fakat yaptığım bu fedakarlığın sonucunda ise şampiyonaya gidip dünya şampiyonu olmayı beklerken Rusya'nın çıkarttığı saçma bir ambargoyla karşı karşıya kaldık" dedi.

Rusya'ya tepki gösteren genç sporcu "2013'te KKTC'de yapılan 9. GTF Dünya Tekvando Şampiyonası'na Rusya kendi bayrağı ile katıldı ve demek ki o zaman KKTC'yi tanıyordu ki katıldı. Peki şimdi niye illegal bir yasa ile bize karşı çıkıyorlar? Madem tanınmıyoruz o zaman neden 2013'te KKTC'ye geldiler?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN