Kılıçdaroğlu Eren Erdem'e sahip çıktı: Vekilimizi yedirmeyiz

Kılıçdaroğlu Eren Erdem'e sahip çıktı: Vekilimizi yedirmeyiz

Kılıçdaroğlu, uçak krizinin ardından Rus televizyonuna yaptığı açıklamada Türkiye'yi IŞİD'e sarin gazı satmakla suçlayan CHP Milletvekili Eren Erdem'e sahip çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.  'Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı gönderdiği' iftirası ile gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e yönelik eleştiriler, Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. 

Eren Erdem, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesinin ardından bir Rus kanalına yaptığı açıklamalarda, Rusya'nın tezlereni destekler mahiyette konuşurken Türkiye'yi suçlamıştı.

Hükümetin IŞİD'e  sarin gazı verdiği iftirasını gündeme getiren Erdem'e Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan sert tepkiler gelmişti. Yargı da Erdem hakkında 'Vatan hainliği' suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, Erdem'e sahip çıktı, 'Hiç bir vekilimizi kimseye yedirmeyiz' dedi. 

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Türkiye üzerinden kimyasal silahların Suriye'ye gönderilmesini dile getirdi diye Eren Erdem hain ilan edildi. Bizim bir milletvekili arkadaşımıza acımasızca saldırdılar. Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz. Bizim milletvekillerimiz namuslu insanlardır. Ağızdan çıkanları bilirler. Bizim milletvekillerimiz ellerinde belge olmadan konuşmazlar. Tam bir yavuz hırsız hesabı. Acaba saldırarak bu bataktan çıkabilir miyiz diyorlar. Çıkamazsın sen o bataktan. O bataktan çıkacak aklın da yok bilginde yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN