Kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesi: Maş fasulyesi

Kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesi: Maş fasulyesi

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesinin maş fasulyesi olduğunu söyledi.

Maş fasulyesinin öneminin her geçen gün daha fazla önem kazandığını belirten Tutar, “Çünkü ülkemizde bulunan birçok besin grubuna göre içeriği oldukça kalitelidir.

Kurubaklagiller grubundan olan maş fasulyesinde bitkisel protein içeriği oldukça yüksektir. Hatta son zamanların moda olan besini kinoa ile kıyaslandığında iki katından daha fazla miktarda protein içermektedir” dedi.

''KİLO VERMEYE YARDIMCI BİR BESİN''

İçeriğindeki fazla miktarda protein nedeniyle kilo vermek isteyenler için önemli bir besin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Hem tok tutucu hem de metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır.

Posa içeriğinin yüksek olması bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Lifli besinlerin temel özelliği kolesterol seviyesinde düşmelere neden olmasıdır.

Eğer yüksek kolesterol probleminiz varsa maş fasulyesini beslenme programınızda fazlası ile bulundurmalısınız. Kalp rahatsızlığı olan bireyler için haftada 2 defa kurubaklagil tüketilmesi zorunludur.

Maş fasulyesi de en kaliteli baklagillerdendir. Karaciğer yağlanması olan bireylerin en büyük problemi yüksek kilodur. Maş fasulyesini tüketmek hem kilo kaybınızı sağlayacak hem de içerisindeki lesitinden dolayı karaciğer yağlanmanızı azaltacaktır” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN