Masamda ne var

Masamda ne var

“Çoğunlukla birden fazla kitabı aynı anda okumayı tercih ediyorum. Şu an baş ucumda iki kitap var. Onlardan biri kendimizin ve çevremizin farkına varabilmemizi sağlayan, Engin Geçtan’ın ‘İnsan Olmak’ isimli kitabı. Yalnızlığa, değersizlik duygusuna, anne-baba-çocuk ilişkilerine, kendimizi yaşamaya dair farkındalık yaratan oldukça etkilendiğim bir çalışma.

DİLEK TÜRKAN (TÜRK SANAT MÜZİĞİ SOLİSTİ): “Çoğunlukla birden fazla kitabı aynı anda okumayı tercih ediyorum. Şu an baş ucumda iki kitap var. Onlardan biri kendimizin ve çevremizin farkına varabilmemizi sağlayan, Engin Geçtan’ın ‘İnsan Olmak’ isimli kitabı. Yalnızlığa, değersizlik duygusuna, anne-baba-çocuk ilişkilerine, kendimizi yaşamaya dair farkındalık yaratan oldukça etkilendiğim bir çalışma. Aynı zamanda aramızda kitap paylaşım diyaloglarımızın sıkça olduğu çok yakın bir dostumun bana en son önerisi olan Rollo May’in ‘Yaratma Cesareti’ isimli kitabını okuyorum. Yaratıcılığın sadece sanatta değil hayatın her alanında her tür engele rağmen ortaya çıkabileceği doğrultusunda okuyucuya cesaret veren bir çalışma.”

18-04/18/ekran-resmi-2018-04-18-013615.png

İnsan Olmak
Engin Gençtan
Metis Yayınları
184 sayfa / 20 TL

‘Kar’ı inceleye inceleye okuyorum

YEŞİM KOÇAK (TİYATRO OYUNCUSU): “Orhan Pamuk’un ‘Kar’adlı romanını okuyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Mehmet Birkiye, üçüncü sınıflara bu romanı oyunlaştırma ödevi vermişti, öğrenciler o kadar başarılı bir çalışma yapmışlar ki 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde okulda seyirciye oynanmasına karar verildi. Ben romanı daha önce okumamıştım, çalışmaya katılabilmek için okudum, hatta sadece bir roman okur gibi değil, inceleye inceleye, konuşarak, bazı bölümlere geri dönerek. Kars, daha önce gittiğim bir şehir, mekanlarını gözünde canlandırabilmek güzel. Pamuk’un iki siyasi görüşe de mesafeli yaklaşımını okumak zevk veriyor.”

18-04/18/ekran-resmi-2018-04-18-013654.png

Kar
Orhan Pamuk
Yapı Kredi Yayınları
464 sayfa / 27 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN