Konsolosluk saldıganı 33 gün önce tahliye olmuş

Konsolosluk saldıganı 33 
gün önce tahliye olmuş

ABD Konsolosluğu yakınında bir apartmanın boşluğuna gizlenirken vurulan teröristin 51 yaşında Hatice A. olduğu belirlendi. DHKP-C üyesi Hatice A.'nın 33 gün önce cezaevinden tahliye olduğu ortaya çıktı.

Sarıyer’deki ABD Konsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen kadın teröristin 51 yaşındaki Hatice A. olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde Sarıyer İstinye’de bulunan ABD Konsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıda 2 teröristten biri yaralanmış, diğeri ise kaçmıştı. Yaralı ele geçirilen kadın teröristin daha önce de cezaevine giren ve uzun yıllar cezaevinde kalan 51 yaşındaki Hatice A. olduğu öğrenildi. AA'nın haberine göre Hatice A. Terör örgütü DHKP/C üyesi... Hatice A.'nın örgütün "canlı bomba" olarak görevlendirdiği kişiler arasında yer aldığı iddia edildi.

#Karar_111536#

33 gün önce cezaevinden tahliye oldu

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Hatice A. (51)'nın, 33 gün önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden tahliye olduğu ortaya çıktı. Hatice A.'nın 3 yıl önce, Bahçelievler Yenibosna 75'nci Yıl Polis Merkezi Amirliğine bombalı ve uzun namlulu saldırı gerçekleştiren Nebiha Aracı ile Nurgül Acar'a ev temin ettiği gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi. A.'nın 8 Temmuz 2015 tarinde yapılan duruşmada, tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanması gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

Hatice A., "Örgüt üyeliği" ve "Anayasal düzeni değiştirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si tutuklu toplam 6 kişi ile birlikte yargılanıyor.

Davanın bir sonraki duruşması 5 Ekim tarihinde görülecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN