Konuşmayın mesajlaşın

Konuşmayın mesajlaşın

Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen telefon sayısının 1.8 olduğunu belirten MEDSTAR Antalya Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü’nden Prof. Dr. Akın Yıldız, bir kişinin iki telefonu olduğunu, evlerdeki wi-fi oranının yüzde 60’ları geçtiğini söyledi.

 Yıldız, bu nedenle her yerde elektromanyetik radyasyona maruz kalındığını söyledi. 2016 yılında wi-fi ve cep telefonlarıyla ilgili yayımlanan ve kongrelerde sunulan çalışmalar olduğunu vurgulayan Yıldız, aşırı cep telefonu kullanımının beyin tümörü görülme oranını artırdığının artık bilimsel olarak ortaya konduğunu belirterek “Yapılan çalışmalarla iyi huylu ve kötü huylu tümörlerde 2.4 oranında artıştan söz ediliyor” dedi.

Yıldız, gerekmedikçe cep telefonu kullanılmamasını önererek “Eğer konuşmamız gerekmiyorsa mesaj göndermek lazım, daha az elektromanyetik radyasyona maruz kalınır. Cep telefonu sohbet değil, iletişim aracı olmalı. Şu anda belki bunun sonuçlarını görmüyoruz ama 5-10 sene sonra sinir tümörlerinin daha fazla karşımıza çıkacağı ifade ediliyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN