Koray Aydın kimdir? Koray Aydın nerelidir?

Koray Aydın kimdir? Koray Aydın nerelidir?

MHP'de Koray Aydın genel başkanlığa aday oldu. Sinan Oğan'dan sonra Koray Aydın da kurultayda genel başkanlığına aday olacağını açıkladı. Peki, Koray Aydın kimdir?

1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından MHP'de seçim sonuçlarındaki hezimet nedeniyle partide itiraz sesleri yükselmişti. Partililer, kurultay çağrısı yaparken, parti içinden birçok kişi de Genel Başkanlık için adaylıklarını açıklamaya başladı. Son olarak MHP'li Koray Aydın da kurultayda genel başkanlığına aday olacağını açıkladı. Peki, Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın, 1955 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini, babasının memuriyeti sebebiyle Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamlayan AYDIN, 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aydın, 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği MHP Trabzon Gençlik Kolları’na daha sonra başkan oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları başkanı olarak 1977 Milletvekili seçimlerinde aktif çalışmalar yürüten Koray AYDIN, 12 Eylül’ün ardından siyasi yasakların kalkmasıyla birlikte Muhafazakar Parti’nin kuruluş çalışmalarına katıldı. 

MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldığı Milliyetçi Çalışma Partisi’nde, daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. 1991 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Çalışma Partisi’nden 19. Dönem Trabzon Milletvekili olarak Parlamentoya giren AYDIN, 1995 seçimlerine kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak, önemli hizmetlerde bulundu.

1999'da Bayındırlık ve İskan Bakanılığı görevinde bulundu

Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından, 1997 yılı Kasım ayından itibaren yeniden MHP Genel Sekreteri olan AYDIN, 1999 Milletvekili seçimlerinde 21. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

Koray Aydın, 28 Mayıs 1999 tarihinden itibaren Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev aldı. 5 Eylül 2001 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden kendi isteği ile ayrılan Koray Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili olarak hizmetlerine devam etti. 24. Dönemin ardından 7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleriyle yeniden Trabzon Milletvekili olarak parlamentoya giren Koray Aydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN