Köy okulundan keman sesleri

Köy okulundan keman sesleri

Antalya Kepez’de daha önce köy statüsünde bulunan Duacı Mahallesi’ndeki Eczacılar İlk ve Ortaokulu’na giden öğrenciler, keman tutkularıyla herkesi kendilerine hayran bırakıyor.

Evlatlarının keman öğrenmesini isteyen veliler, okula yönetimine başvurarak talepte bulundu. Fakat okulda müzik öğretmeninin olmaması nedeniyle başka çözümler aranmaya başlandı. Çözüm ise destek istenen Antalya Halk Eğitim Merkezi’nden geldi. Merkez, keman eğitmeni Tülin Gök’ü okulda ders vermesi için görevlendirdi. Her gün 4 saat 20 öğrenciye ders veren Gök “Özel dersler de veriyorum ama buradaki potansiyeli hiçbir yerde bulamadım. Burada öğrenci bacağıma yapışıyor ve ‘Bana göster’ diye tepemden ayrılmıyor. Yaz tatilinde bile kursları bırakmadılar. Keman, diğer müzik aletlerine göre daha pahalıdır ve ailelerin gelir seviyesi yüksek değil. Buna rağmen her aile, çocuğuna keman aldı. Küçük bir orkestra oluşturduk” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN