Kozmetik devi Loreal Türkiye ile kazandı

Kozmetik devi Loreal Türkiye ile kazandı

Türkiye’nin kozmetiğe düşkünlüğü Loreal’in cirosuyla ortaya çıktı. Yeni pazarlarla birlikte büyüyen Loreal; Türkiye’de son 3 yılda cirosunu 2 kat arttırmış oldu.

[Karar]
CEYDADİNÇBAKIR

Son bir yıl içinde dünya çapında artan ekonomik yavaşlama ve uluslararası değişkenliklere rağmen Loreal, kozmetik sektöründeki büyümesini sürdürdü. Dünya kozmetik sektörünün önde gelen oyuncularından Loreal, 2015’i yüzde 12.5 oranında bir büyüme ile tamamladı. 2016 yılındaki satışlarını ve net kârını büyütmeyi hedefliyor.

DÜNYAYA KATKI SAĞLADIK

L’Oréal Türkiye CEO’su Claude Rumpler, “L’Oréal Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve pazara sunduğumuz yeniliklerle son 3 yılda ciromuzu 2 katına çıkarmayı başardık. Kozmetik pazarının 1,8 katı hızla büyürken, şirketin tüm dünyadaki başarılı sonuçlarına ve büyümesine en çok katkı sağlayan ülkelerden birisi olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Batı Avrupa, Kuzey Amerika ve içerisinde Asya Pasifik, Latin Amerika, Afrika ve Türkiye’nin de olduğu Doğu Avrupa’nın yeni pazarlarda yakaladığı büyüme ile globalde 2015’i yüzde 12,5 oranında büyüme ile tamamlayan Loreal, 2015 yılında özellikle Avrupa’daki liderliğini daha da güçlendirdi. E-ticaret satışları da 1,3 milyar euro’ya ulaşırken, hızlı bir büyüme gösterdi ve grup satışlarının %5’inden fazlasına ulaştı.

L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, şirketin tüm dünyadaki başarılı sonuçlarına ve büyümesine en çok katkı sağlayan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.  Rumpler, L’Oréal Türkiye’nin gerçekleştirdiği yatırımlar ve pazara sunduğu yeniliklerle “Kozmetik pazarının 1,8 katı hızla büyüdü” diye konuştu.

BİLİM KADINLARINA BURS

Yaklaşık 30 senedir Türkiye’de faaliyet gösteren L’Oréal Türkiye, 2016 yılında yeni ürün ve markaları tüketicilerle buluşturacak. Sosyal sorumluluk projelerine önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan Loreal, globalde 18 yıldır, Türkiye’de ise 14 yıldır devam eden ‘Bilim Kadınları’ projesini önümüzdeki yıllarda daha çok bilim kadınına ulaşmak için çalışacak.

Bugüne kadar Türkiye’deki bilim çalışmalarını destekleyen ve 76 genç bilim kadınına burs veren  L’Oréal, kadın konusunda bilinirliği artıran kampanyalarına 2016 ve sonrasında da devam edecek.

‘TÜRKİYE BENZERSİZ BİR YER’

Türkiye’nin hem bulunduğu Doğu Avrupa Bölgesi’nin hem de global olarak tüm şirketin büyümesinde önemli rol oynayan stratejik bir ülke olduğunu anlatan L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, “Türkiye benzersiz bir ekosisteme sahip bir ülke olarak da dikkatleri üzerine çekiyor” dedi. Türkiye’nin genç, dijital ve perakendede çeşitli ve çok dinamik bir yapıya sahip olduğu için pazarın önemli olduğunu ifade eden Claude Rumpler şöyle konuştu: “Hızla gelişen orta gelir grubu, artan kozmetik ürün kullanım oranları, kozmetiğe duyulan ilgi ve harcamalardaki artış, genç nüfus, ülkenin dijitalleşme hızı, artan yatırımlar ve ekonomik potansiyeli sayesinde Türkiye’nin fırsatlar sunan, stratejik bir ülke olduğunu biliyoruz.”

“UMUTSUZ EV KADINI” GÜZELLİK ELÇİSİ

Altın Küre ödüllü ABD’li film yıldızı Eva Longoria da Loreal’in reklam yüzü olmuştu. Desperate Housewives (Umutsuz Ev Kadınları) dizisinde canlandırdığı Gabrielle Solis karakteriyle gönülleri fetheden Longoria, Loreal’in güzellik elçisi seçilmişti. Türkiye’de ise Loreal Paris Elseve’in yeni güzellik elçisi ‘Kış Güneşi’ dizisinin oyuncusu Aslı Enver oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN