Refik Anadol’un ‘Mercan Rüyalar’ı Adana’da

Refik Anadol’un ‘Mercan Rüyalar’ı Adana’da

Dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol'un "Makine Halisünasyonları: Mercan Rüyaları" eseri, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Adana'da sergileniyor. Eser, Kuruköprü Anıt Müze'de yer alıyor ve festival ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor. Sanatçının eseri, iklim değişikliğinin aciliyetini vurgulayan bir yapay gerçeklik simülasyonu olarak öne çıkıyor.

Dünyaca meşhur sanatçımız Refik Anadol’un ‘Makine Halisünasyonları: Mercan Rüyaları’ eseri Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Adana’da sergileniyor. Kuruköprü Anıt Müze’de yer alan eser festival ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.

Sanatçının eseri, iklim değişikliğinin aciliyetini vurgulayan bir yapay gerçeklik simülasyonu. Dünya Ekonomik Forumu’nda 2023 yılında sergilenen bu Veri Heykeli’ni, okyanus ekosistemlerinin ve mercan resiflerinin tehlikeli durumundan ilham alarak ortaya çıkaran Anadol, eseri oluşturmak için yaklaşık 100 milyon mercan görüntüsünden oluşan kapsamlı bir veri kümesini kullandı.

Adana Kültür Yolu Festivali 21 Nisan’a kadar devam edecek. 8 aya yayılan 25 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN