Sinema dünyası İzmir buluşmasında Füruzan’ı anıyor

Sinema dünyası İzmir buluşmasında Füruzan’ı anıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19-26 Nisan tarihleri arasında İZKİTAP fuarına paralel olarak 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması düzenleniyor. Küratörlüğünü Vecdi Sayar'ın üstlendiği buluşmada, edebiyat eserlerinden uyarlanmış filmler ve edebiyatçıların hayatlarını anlatan biyografik filmler izleyicilerle buluşacak. Füruzan’ın Gülsün Karamustafa ile birlikte yönettiği ‘Benim Sinemalarım’ filmi buluşmada gösterilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘2. İzmir Uluslararası Edebiyat- Sinema Buluşması’ 19-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. İZFAŞ’ın Kültürpark’daki İZKİTAP fuarına paralel olarak gerçekleşecek etkinlikteki filmlerin bir bölümü edebiyat yapıtlarından uyarlanan, bir bölümü ise edebiyatçıların yaşamları üstüne biyografik nitelikte kurmaca ya da belgesel yapımlardan seçildi.

Küratörlüğünü Vecdi Sayar’ın üstlendiği ‘Buluşma’ Cuma günü 16.30’da Fransız Kültür Merkezi’nde Xavier Giannoli’nin ‘Sönmüş Hayaller’ filmi ile başlayacak. Ardından Ahmet Ümit’in Moskova yıllarını konu alan Cengiz Özkarabekir’in ‘Merhaba Güzel Vatanım’ filmi gösterilecek.

Gösterim öncesi yazar Ümit de seyircilerle söyleşide buluşacak. 20 Nisan’da Casa d’Italia salonunda, Füruzan’ın Gülsün Karamustafa ile birlikte yönettiği ‘Benim Sinemalarım’ filmi gösterilecek. Gisterimde edebiyat eleştirmeni ve yayıncı Metin Celal Füruzan’ın yapıtları üstüne konuşacak.

Bütün etkinliklerin ücretsiz olduğu buluşmanın bütün detayları belediyenin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN