Kuzey ve Güney Kore arasındaki 3. zirvenin tam tarihi açıklandı

Kuzey ve Güney Kore arasındaki 3. zirvenin tam tarihi açıklandı

Kuzey ve Güney Kore liderleri arasında bu ay Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da düzenlenmesi kararlaştırılan 3. zirvenin tam tarihi açıklandı. İki lider 18-20 Eylül'de bir araya gelecek.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-yong, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore lideri Moon Jae-in'in 18-20 Eylül'de Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da bir araya geleceğini açıkladı. 

Pyongyang'a yaptığı bir günlük ziyaretin ardından konuşan Chung, Kim'in Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması hedefine bağlı olduğunu, ancak uluslararası kuşkular tarafından sınırlanmış ve kuşatılmış hissettiğini söyledi.

Öte yandan Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kim Eui-kyeom, ABD Başkanı Donald Trump'ın mesajını Kuzey Kore liderine ilettiklerini, Kuzey Kore liderinin cevabını da Trump'a aktaracaklarını açıkladı.

'YENİ BİR TARİH BAŞLIYOR'

Kim ve Moon 27 Nisan 2017'de bir araya gelmiş, 2007'den bu yana bir ilke imza atmıştı. Kore Savaşı'ndan bu yana Güney Kore toprağına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olan Kim, ziyaretçi defterine "Yeni bir tarih başlıyor" diye yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN