‘Lütfen mağazamızda uyumayın’

‘Lütfen mağazamızda uyumayın’

Ikea’nın davetsiz yatılı misafirlerle başı dertte. Farklı ülkelerde yaklaşık 10 gencin mağazalarında uyuduğunu açıklayan mobilya devi, bu ilginç trende son verilmesini istiyor.

İsveç kökenli uluslararası mobilya mağazası Ikea’da uyumak moda olunca yetkililer harekete geçti. Şirketten yapılan açıklamada dünya çapında geçen yıl yaklaşık 10 “davetsiz yatılı misafirin” mağazalarında uyuduğunu duyurdu ve gençlerden bu duruma bir son vermelerini istedi. Son yaşanan olayda İsveç’in Jonkoping kentindeki mağazada geceyi geçiren 14 yaşındaki iki kız çalışanlar tarafından yakalandı.

Çocuklar hakkında işlem yapılmadı ancak Malmö’de Ekim ayında yakalanan 15 yaşındaki diğer iki kız o kadar şanslı değildi. Korktukları için saklandıkları dolaptan çıkamayan çocuklar, mağazaya izinsiz girme suçundan polise teslim edildiler. Aftonbladet gazetesine açıklama yapan mağazanın İsveç basın sorumlusu Jakob Holmstrom,  “Umarız bu trend yavaşlar. Yaptıklarında bu kadar eğlenceli olanın ne olduğunu anlamıyoruz” diye konuştu. İngiltere sözcüsü ise BBC’ye, “Güvenlik için  mağazalarımızda yatılı misafire izin vermiyoruz” dedi. Bu ilginç moda Belçika’da iki kişinin, Ikea’da geçirdikleri gecenin görüntülerini Youtube’da paylaşmalarının ardından başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN