Mahmut Uslu: Galatasaray kapalı kapılar ardında iş çeviriyor

Mahmut Uslu: Galatasaray kapalı kapılar ardında iş çeviriyor

Fenerbahçe Genel Sektreteri Mahmut Uslu, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın hükmen mağlubiyeti meselesi üzerine açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe yönetiminden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimine tepki geldi.

Sarı lacivertlilerin genel sekreteri Mahmut Uslu basın toplantısının yapıldığı anda bir iş ziyareti nedeniyle Türkmenistan’daydı. Uzun süredir sessiz olan Uslu, eski Basketbol Federasyonu 2. başkanı ve eski milli takım teknik kurul baskanı olarak, söz konusu basketbol olunca sessizligini ilk kez bozdu ve önemli açıklamalar yaptı. İşte Uslu’dan Kizer krizi sonrası Dursun Özbek ve G.Saray’a yanıtlar:

IŞIL'DAN ÇOK SERT GÖNDERME

Grosskreutz'a da baksınlar

Galatasaray sorumlusunun soylediğinin aksine, Fenerbahçe olarak, bu konuyla ilgili demeç vermedik. Federasyonun emir erimiz olduğunu söylüyor… Tufan-Cemal skandalında da mı TBF emir erimizdi?..

Şampiyonluk maçına çıkmadıklarında da mı TBF emir erimizdi?.. Kizer’i TBF mi oynattı?.. Futbolda Grosskreutz profesyonellerin hatası nedeniyle oynayamadığı zaman da Futbol Federasyonu mu hatalıydı? Kizer ABD Milli Takımı’nda oynamış… Bosna Milli Takımı’nda nasıl oynayabilir?… İnternete baksınlar… Aslında baktıklarından eminim… Çaresizlikten yaptılar.

HARUN ERDENAY'DAN GALATASARAY'I ÇILDIRTAN SÖZLER 

O lisansın nasıl verildiği ortaya çıkarılmalı

“Yönetmelikler bu kadar açık olduğu halde, lisans için nasıl müracaat edebildiler?.. Ne federasyon başkanının, ne federasyon yöneticilerinin haberi var… Bu bir oyun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Asıl skandal, bu lisansı nasıl aldıkları. Avrupalı lisansı almış bir oyuncu daha sonra nasıl ABD lisansı alabiliyor?.. Bu mutlaka araştırmalı.. Bu lisansı kimlerin verdiği ortaya çıkartılmalıdIir.”

Hep iş çeviriyorlar

“Hatayı kendilerinde aramalılar. Kapalı kapılar ardında iş çevirme alışkanlıkları var… 21. maddeye göre oyuncu Avrupalı statüsünde başladıysa öyle devam etmeli. Eğer önce Avrupalı sonra da ABD’li olarak oynatırsan hükmen mağlup olursun..”

Maçtan önce başvurduk

Öte yandan, basın toplantısında, maçtan sonra itiraz ettiğimiz söyleniyor… Aksine, maçtan bir gün evvel, bu oyuncunun oynatılmamasi gerektiğini hem şifahen, hem yazılı olarak bildirdik ve hatta maçtan 2 saat evvel resmi itiraz dilekçesi verdik. Bizim için mağlup olup olmamak çok da önemli değil.. Zaten son 15 yıldır biz Türk kadın basketbolunu domine ediyoruz.

“Ali ağabey, Özhan ağabey, Duygun hoca olsaydı...”

Bu yanlışlıkları yapanlar görevde kalıyor… Rahmetli Ali Ağabey (Ali Uras), Özhan Ağabey (Özhan Canaydin) ve hatta Sayın Duygun Yarsuvat Hoca, olsa bunlar olmazdı. Hatayı basın toplantısı ile düzeltmeye çalışmazlardı. Bu durum, onların başkanlık dönemlerinde olsa, o profesyonellerin işine son verilir, kovulurlardı. Ancak hata yapanlar duruyor, başka kişi ve kurumlar suçlanıyor.

DURSUN ÖZBEK’TEN ÇOK SERT SÖZLER 

Dursun Özbek neler demişti?

-Fenerbahçe yöneticileri boy boy açıklama yaptılar.

-G.saray’ın hakkına kimse zeval getiremez. Sen kimsin Harun?

-Sen federasyonu bırak, Fenerbahçe’nin emir eri pozisyonunu bırak.

-Sahada galip gelebilirsiniz ama bu yeterli mi, o zaman başka güçler devreye giriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN