Makedonya ve Sırbistan'dan AB'ye 'göçmen krizi' çağrısı

Makedonya ve Sırbistan'dan AB'ye 'göçmen krizi' çağrısı

Makedonya ve Sırbistan, "göçmen krizi" için Avrupa Birliği'nden yardım istedi.

Sırbistan ve Makedonya'nın dışişleri bakanları, Avrupa Birliği'ne "göçmen krizi" üzerine toplantı çağrısında bulundu. Çağrı, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Viyana'da Balkan ülkelerinin liderleri ile bir araya geldiği zirvede yapıldı.

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki konuyla ilgili "Bu krize Avrupa olarak bir yanıt vermediğimiz sürece, kimse bu sorunun çözüleceği yanılgısına kapılmamalıdır" ifadesini kullanırken, Sırbitan Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç ise Avrupa Birliği'nin bir eylem planı belirlemesi gerektiğini söyledi.

Hedef Almanya

Türkiye ve Yunanistan ile birlikte Sırbistan ve Makedonya, son dönemde başta Suriye olmak üzere Orta Doğu'daki savaşlardan kaçan göçmenlerin, Batı Avrupa'ya ulaşmak üzere en sık kullandığı geçiş noktaları konumunda bulunuyor. Göçmenlerin büyük çoğunluğunun nihai hedefiyse Almanya'ya varmak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN