Manchester saldırganı İngiltere'ye Türkiye'den gittiği iddia edildi

Manchester saldırganı İngiltere'ye Türkiye'den gittiği iddia edildi

Manchester'daki bombalı saldırının failinin İngiltere'ye geçmek için Türkiye'yi kullandığı iddia edildi. Reuters'a açıklama yapan bir Türk yetkili ise 'Saldırganın bir 'üçüncü dünya ülkesinden' Türkiye'ye gelerek buradan transit geçişle Londra'ya gittiğini' açıkladı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Manchester'daki terör saldırısında 22 kişinin ölümüne yol açan saldırganın İngiltere'ye Türkiye'den geldiğini iddia etti.

Uluslararası İngiliz iş gazetesi Financial Times'ın Alman istihbarat birimlerine dayandırdığı habere göre, 22 yaşındaki terörist Salman Abedi, bombalı saldırıdan dört gün önce Türkiye'den İngiltere'ye uçtu.

DHA'nın haberine göre Alman istihbarat yetkilisi, Libya kökenli olan ve Manchester'da doğan Abedi'nin, İstanbul'dan Almanya'daki Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'na aktarma yaparak Britanya'ya ulaştığı iddia etti. Financial Times, bir Türk yetkilinin, Türk hükümetinin Adedi hakkında dün sabah İngiliz yetkililere dosya sunduğunu bildirdi.

TÜRK YETKİLİDEN REUTERS'A AÇIKLAMA

Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkililer, Manchester'ı kana bulayan terörist hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Yetkililer, terörist hakkında İngiltere'den kendilerine bir bilgi gelmediğinin altını çizerek, saldırganın bir 'üçüncü dünya ülkesinden' Türkiye'ye gelerek buradan transit geçişle Londra'ya gittiğini açıkladı.

CNN TÜRK

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN