Corbyn: Terörün sebebi dış politikamız

Corbyn: Terörün sebebi dış politikamız

İngiltere’deki Manchester saldırısının ardından, anamuhalefet lideri Corbyn’den hükümete önemli bir eleştiri geldi. Corbyn, İngiltere’nin yurtdışındaki askeri müdahalelerinin, ülkeye terör saldırıları şeklinde geri döndüğünü savundu.

Manchester’da pazartesi gecesi meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle askıya aldığı seçim kampanyasını yeniden başlatan Jeremy Corbyn, hükümetin terörle mücadele stratejisini eleştirdi. Terör saldırılarının toplumdaki kesimleri karşı karşıya getirmeye yönelik olduğuna dikkati çeken Corbyn, Manchester’daki saldırının failinin Müslümanları temsil etmediğini söyledi. “Terörle savaşın işe yaramadığını kabul edecek cesareti göstermemiz lazım” ifadesini kullanan Corbyn, “Teröristleri besleyen ülkelerden kaynaklanan tehdidi azaltmanın daha akıllıca bir yolunu bulmamız lazım” dedi.

İngiliz istihbarat yetkililerinin ve uzmanların İngiltere’nin başka ülkelerdeki askeri müdahaleleri ile ülke içindeki terör olayları arasındaki bağlantıya dikkati çektiğini aktaran Corbyn, şunları söyledi: “Teröre, onu körüklemek yerine onunla mücadele eden etkin bir karşılığın en önemli parçası, terörün nedenleriyle ilgili doğru bir kavrayışa sahip olmaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN