Manisa'daki kışlada gıda zehirlenmesiyle ilgili gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı!

Manisa'daki kışlada gıda zehirlenmesiyle ilgili gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı!

Manisa'da askerlerin zehirlenmesi olayına ilişkin yemek şirketi yönetici ve çalışanlarına yönelik soruşturmada 6 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, 6 rütbeli asker gözaltına alındı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri yemek sonrası zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınmalarının ardından başlatılan yemek şirketi yönetici ve çalışanlarına yönelik soruşturmada 6 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest bırakıldı.

DHA'nın haberine göre, aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ve aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli ise TCK'nın 85/2 maddesinde yer alan, 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak ve çok sayıda kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet" vermek suçundan mahkemeye sevk edilmişti. 9 kişiden 6'sı tutuklandı. Yemek şirketinin genel müdürü de tutuklananlar arasında. Yemek şirketi çalışanlarından 3'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

6 RÜTBELİ ASKER GÖZALTINDA

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 23 Nisan, 16 ve 17 Haziran tarihlerinde yaşanan ve yüzlerce askerin etkilendiği besin zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında yemek firmasından gözaltına alınan 40 kişiden sonra Tugay Komutanlığı'nda yemek kontrolünden sorumlu subay ve astsubaylardan oluşan 6 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturmanın geniş çaplı olarak devam ettiği bildirildi. 

731 ASKER YEMEKTEN ZEHİRLENMİŞTİ

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Batı Kışla'da 731 asker 17 Haziran akşam yemeği sonrasında rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN