Mark Toner'dan güldüren PYD açıklaması

Mark Toner'dan güldüren PYD açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'ın, ABD'nin Suriye'deki Kürt güçlerine silah yardımı yapması ile ilgili sorulara verdiği muğlak yanıtlar gazetecileri güldürdü. YPG'ye silah vermediklerini söyleyen Toner'a, bir gazeteci YPG militanlarının ABD silahlarıyla çektirdiği fotoğrafları hatırlattı.

PYD'nin askeri kolu YPG'ye silah yardımında bulunmadıklarını belirten Toner, "Eğer bu durum değişirse size haber vereceğiz" diye konuştu.

Bunun üzerine Toner'ın sözünü kesen bir gazetecinin ""Bu durum değişince, bize haber vereceksiniz? Bundan emin misin? Değişiklik olursa, muhtemelen bize haber vermeyeceksiniz" demesi Toner ve gazetecilerin gülmesine neden oldu.

"Silahlarla fotoğraf çekmeyin" dediniz mi?

Gülerek "Mesaj alındı" karşılığını veren Toner'a bu kez bir başka gazeteci YPG militanlarının AB silahlarıyla verdiği pozları hatırlattı:

"Silah sevkiyatının yanında fotoğraf çektirmeyi bırakmalarını da istediniz mi?"

Bu soru üzerine de gülen ABD'li diplomat, "Neden bahsettiğinden emin değilim" demekle yetindi.

ABD'li yetkililer, daha önce de PYD'ye yardım yapıp yapmadıkları ile ilgili çelişkili açıklamalarda bulunmuştu. YPG'nin bir parçası olduğu Suriye 'demokratik Güçleri'ne yardım yaptıklarını belirten yetkililer, daha sonra bu yardımın sadece Arap güçlerine yapıldığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN