ABD'nin PYD'ye silah yardımı böyle görüntülendi

ABD'nin PYD'ye silah yardımı böyle görüntülendi

ABD'nin IŞİD ile mücadele ettiği için PKK uzantısı YPG'ye silah desteğine Başbakan Davutoğlu sert karşılık verirken, silahların örgüte gittiğini ortaya koyan görüntüler ortaya çıktı. PKK'nın kendi sosyal paylaşım hesaplarından yayınladığı fotoğraflarda PYD'liler silahları incelerken görünüyor.

Başbakan Davutoğlu, ABD'nin PKK uzantısı PYD'nin silahlı kolu YPG'ye IŞİD ile mücadele ettiği gerekçesiyle silah yardımı yapmasına sert karşılık verdi. Davutoğlu "O silahlar Türkiye'ye sokulursa, PYD'yi yok ederiz" açıklaması yaptı. ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye'deki DAEŞ karşıtı muhaliflere yapılan askeri malzeme yardımının PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye değil, Suriyeli Araplara gittiğini açıkladı. Ancak silahların PYD'ye gititğini gösteren görüntüler örgütün sosyal paylaşım hesaplarında yayınlandı. 

Silahları inceleyen PYD'liler

Haber7.com'un haberine göre, ABD'nin PYD'ye değil, araplara verdik dediği silahların PYD'li teröristlere teslim edildiği görüntüler ortaya çıktı. ABD'ye ait kargo uçağıyla getirilen silahları PYD'lilerin kontrol ettiği fotoğraflar PKK'ya yakınlığı ile bilinen sitelerde de paylaşıldı. Fotoğraflarda üzerinde PYD üniforması ve amblemi bulunan kişilerin silah dolu konteynerları açtığı ve silahları incelediği görülüyor. 

15-10/14/mfjyj_1444811866_3261.jpg

Silahtan sonra hava desteği

ABD'li bir yetkili verilen askeri malzemenin yanlış kişilerin eline geçmesinin önlenmesi konusunda ise şunları söyledi: "Hesap verebilirlik konusunda çok dikkatli bir program yürütüyoruz. Bir miktar küçük silahlara ait mühimmat veriyoruz ve bunu nasıl kullandıklarına, DAEŞ'e karşı kullanıp kullanmadıklarına bakıyoruz. İlerleme ve etkinlik için ölçütlerimiz var. Yapmalarını istediklerimizi yapmazlarsa bir daha bizden bir şey alamazlar. DAEŞ'e karşı etkin bir mücadele verirlerse gönderdiğimiz paketlerin ağırlığı artacak, operasyonları için hava saldırısı desteği alacaklar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN