PYD: ABD mühimmatı bize gönderdi, Cerablus'a gireceğiz

PYD: ABD mühimmatı bize gönderdi, Cerablus'a gireceğiz

PYD lideri Salih Müslim, ABD'nin kendilerine 50 ton mühimmat yardımı yaptığını doğruladı. Müslim ayrıca Cerablus'u ele geçirerek Türkiye'nin Suriye sınırının tamamına hakim olmayı amaçladıklarını da gizlemedi.

PYD lideri Salih Müslim, ABD'nin kendilerine silah gönderdiğini doğruladı. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına yönelik olarak ise Müslim, "Kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin "düşmanlık politikası" uyguladığını ileri süren Müslim, Cerablus'a müdahale seçeneğinin de masada olduğunu söyledi. Cerablus'un PYD'nin eline geçmesi, Türkiye'nin Suriye sınırının tamamen PYD kontrolünde olması anlamına geliyor. Türkiye, bu duruma müsaade etmeyeceğini bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığı ABD ve Rusya Büyükelçilerine iletmişti.

Bu daha başlangıç...

ABD’nin bölgeye gönderdiği silahlara ilişkin bilgi veren Müslim, kendilerinin kontrolünde olan bölgeye 50 ton silah bırakıldığını doğruladı. Müslim, "Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç silahların devamı da gelecek." ifadelerini kullandı.

"Davutoğlu boş tehditlerden vazgeçmelidir" ifadesini kullanan Müslim, "Bu silahlar sadece bize verilmedi. Bu silahlar ortak hareket ettiğimiz Arap gruplarına da verildi. Bunlarla kendimizi IŞİD’e karşı savunuyoruz. Silahların PKK’ya gitmesi veya Türkiye’de kullanılması söz konusu değildir." dedi.

Türkiye Rojava'ya saldırırsa...

Müslim, Davutoğlu’nun "müdahale ederiz" sözlerine ilişkin ise şunları söyledi: "Türkiye’ye Rojava’ya saldırırsa kendimizi savunuruz. Biz kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz. Biz Türkiye’ye her zaman kardeşlik çağrısında bulunduk ve kendilerine yönelik şimdiye kadar hiçbir olumsuz tavrımız olmadı."

Rakka ve Cerablus’a operasyon masada

"Türkiye ile son zamanlarda bir temasınız oldu mu?" sorusuna ise Müslim, "Bize her gün 'terörist' diyenlerle nasıl görüşürüz!" yanıtını verdi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Rakka ve Cerablus’a yönelik operasyonun da masada olduğu ve şu an sadece zamanlanması için bir çalışmanın yürütüldüğünü aktarırken Rusya’nın da bu operasyona olumlu bakacağını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN