YPG: Batılılardan askeri eğitim alıyoruz

YPG: Batılılardan askeri eğitim alıyoruz

YPG sorumlusu Civan İbrahim, Kuzey Suriye'de Batılı devletlerden askeri eğitim aldıklarını açıkladı. Bu durum, "PKK'lılar Suriye'de öğrendiklerini Türkiye'de mi uyguluyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Batılı ülkelerin, IŞİD'e karşı PKK'nın Suriye kolu PYD'ye verdiği desteğin, silah ve hava operasyonlarının da ötesinde olduğu ortaya çıktı. YPG Asayiş sorumlusu Civan İbrahim, 450 militanlarının Batılılardan eğitim aldığını söyledi.

PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye bağlı "Asayiş" güçlerinin sorumlusu Civan İbrahim, Reuters'e yaptığı açıklamada iki aydır Batılı askeri uzmanların YPG militanlarına eğitim verdiğini söyledi.

Eğitim veren ülkeleri açıklamadı

Kuzey Suriye'de gerçekleşen eğitimin hangi ülkelerin askerleri tarafından verildiğini açıklamayan İbrahim, 450'den fazla militanın bombalı araçlar ve bomba tuzaklarını etkisiz hale getirme gibi anti-terör tekniklerini kapsayan konularda eğitim aldığını söyledi.

15-09/12/ciaonacwgaauhfy.jpg
Civan İbrahim

IŞİD yine de saldırıyor

İbrahim, PYD kontrolündeki bölgenin çevresini IŞİD'den tamamen temizlemeyi hedeflediklerini ve Batılı güçlerden aldıkları eğitimin "mükemmel" sonuçlar verdiğini söyledi. Buna karşın IŞİD'in PYD kontrolündeki bölgelere bombalı araçlarla saldırıları devam ediyor. En son Salı günü Kamışlı'daki YPG karargahına düzenlenen saldırıda 35 YPG'li ölmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN