Mavi berelilerin yolunu 3 hafta boyunca izlediler

Mavi berelilerin yolunu 3 hafta boyunca izlediler

Kayseri’de komandolara pusu kuran teröristlerin 3 hafta keşif yaptıkları ortaya çıktı. Karar’a bilgi veren güvenlik kaynakları bombanın hendek terörü sürecinde ‘piknik’ görüntüsü altında kırsal alanlara gömülen mühimmatlardan olduğunu söyledi.

ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Terör örgütü PKK’nın Kayseri’deki alçak saldırısıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Teröristlerin, askerlerin çarşı izninin saatleri her hafta değiştirildiği için en az 3 hafta boyunca gözetleme yaptığı belirlendi. İstihbarat kaynaklarına göre katliamda hendek terörü sürecinde piknikçi görüntüsüyle kırsala gömülen bombalar kullanıldı.

Kayseri 1. Komando Tugayı’nda mavi bereli olarak adlandırılan askerleri çarşı izinlerine çıkarken bindikleri otobüste hedef alan teröristlerin, en az 3 hafta boyunca birliği izlemeye aldığı öğrenildi. Güvenlik önlemleri kapsamında birlikteki komandoların her hafta farklı saatlerde çarşı iznine çıkarıldıkları belirtildi. Buna göre askerler çarşı iznine önceki haftaya göre bir saat erken ya da geç gönderiliyordu.

Teröristlerin bu durumu fark etmesi için en az 3 hafta askerlerin çıkışlarını takip ettikleri ve bindikleri otobüsün güzergahını izledikleri kaydedildi. Teröristlerin alçak saldırıyı askerlerin çıkış saatine denk getirebilmek için şehirdeki işbirlikçilerini kullandıkları değerlendiriliyor. Öte yandan halk desteğini kaybeden ve dağda ağır zaiyatlar veren terör örgütü PKK’nın son saldırılarda PYD ve YPG’den alınan bomba malzemelerini kullandığı üzerinde duruluyor.

Karar’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre hendek terörü sürecinde şehirlere taşınan bomba malzemeleri Beşiktaş ve Kayseri’de kullanıldı. Kimliklerini gizleyen teröristler piknikçi görüntüsünde kırsal alanlarda toprağa gömdükleri patlayıcılarları, kiralık veya sahte plakalı araçlara yerleştirip saldırılarda kullandı. Ayrıca Kayseri saldırısında da Ankara Merasim Sokak’ta olduğu gibi bombalı araçta ikiz plaka kullanıldığı ortaya çıktı. Teröristler bombalı araçlara taktıkları sahte plakalarla Emniyetin Plaka Tanıma Sistemi’ne takılmıyor. Yine Merasim Sokak saldırısı ile bir diğer benzerlik ise bombalı aracın hareket halindeyken patlatılması. Hedef aldıkları aracın yanına sıfır mesafede olan teröristler, kırmızı ışık ya da trafik sıkışmasını fırsat bilerek yüzlerce kiloluk bombayı patlatıyor.

 Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın talimatıyla harekete geçtiği belirtildi. Karayılan, TSK’nın kış yapılanmasına izin vermemesi nedeniyle ‘Bulduğunuz her fırsatı kullanın, en az zaiyatla en fazla ses getirecek hasar verecek eylem yapın’ talimatı vermişti. Kanlı örgütün katliamı özendirmek için “Ölümsüzler Taburu” adını verdiği teröristler arasında Merasim Sokak ve Güvenpark saldırılarını gerçekleştiren hainler de var. Terörist oluşumun Suriye’deki YPG ile bağlantılı olduğu belirtiliyor. Suriye’de YPG kontrolündeki bölgede eğitim alan teröristler, TSK’nın Kuzey Irak’taki hava hakimiyeti ve bombardımanları nedeniyle insan ve mühimmat desteği sağlayamadığı bildiriliyor. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 15 şüpheli arasında askerleri taşıyan otobüsün şoförü H.E.'nin de bulunduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN