Bombalı araç nizamiyeden beri bizi takip ediyordu

Bombalı araç nizamiyeden beri bizi takip ediyordu

Kayseri’deki hain saldırıda yaralanan Komando Çavuş Öğütlü tedavisinin ardından evine döndü. Otobüste, ayakta olan arkadaşları sayesinde hayatta kaldığını söyleyen Öğütlü, şunları söyledi: “Bindiğimiz otobüse askerlerin dışında sivillerin binmesi yasak. Ancak şoför kirli sakallı birini aldı, kısa süre sonra indi, ardından patlama oldu. Bombalı araç da bizi nizamiyeden beri takip ediyordu.”

Kayseri’deki 14 askerin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısında yaralanan Komando Çavuş Tolga Öğütlü, tedavisinin ardından Konya Ereğli’deki evine döndü. Olay gününü anlatan Tolga Öğütlü, otobüse nizamiye önünden sivil bir kişinin bindiğini ve o kişinin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi durağında indiğini ve hızlı adımlarla ilerlerken arkasına baktığına dikkat çekti.

Öğütlü, şöyle konuştu: “Çarşı iznine çıkmak için belediyenin otobüsüne bindik. O sırada nizamiye önünden kirli sakallı sivil kişi otobüse bindi. Yol boyunca şüpheli hareketleri vardı. Sürekli yer değiştirip duruyordu. Bu kişi, otobüsün durdurmak için düğmeye bastı.

Otobüs sağ tarafa yaklaştı. Sivil şahıs, otobüsten indi. Hızlı adımlarla yürürken arkasına bakıyordu. Ben de bu sırada gözlerimle takip ediyordum. Daha sonra patlama gerçekleşti.” Patlama ardından kendisinin otobüsten fırladığını belirten Öğütlü, şunları anlattı: “Takım çavuşuyum. Kendi kısmımdan çarşıya çıkardığım 5 arkadaşım vardı. Onların hepsini teker teker bularak sağlık durumlarını kontrol ettim. Bir arkadaşımın ayağı kopmuştu. Ayağını kemerle sardım. Şehitlerimize yapabileceğimiz bir şey yoktu. O sırada otobüste çıkan yangını söndürmeye başladık. İlk 10 dakika askerler kendi kendine yardım etti.”

‘ARKADAŞLARIMIZ SİPER OLDU’

Şehit arkadaşlarının kendilerine adeta siper olduğunu ve bu nedenle de ayakta kaldıklarını vurgulayan Öğütlü, şunları söyledi: “Bende pek ciddi bir şey yok. Zaten şehit olan arkadaşlarımız bize siper oldu. Onların gövdesi bize siper oldu. Ayakta duran ne kadar asker varsa, biz onların sayesinde hayattayız. Ben sağ orta koltukta oturuyordum. Sol tarafta da bomba yüklü araç patladı.”  Kendisini ziyarete gelen Ereğli belediye Başkanı Özkan Özgüven’e de yaşadığı olayı anlatan Öğütlü, kendilerini kent merkezine taşıyan otobüslere asker haricinde başka birisinin binmesinin yasak olduğunu hatırlattı. Öğütlü, otobüse binen kişinin şüpheli hareketinin olduğunu ileri sürerek, “Bir kalkış, bir de iniş durağımız vardır. Farklı bir durakta durdu. İçinde sivil vardı ve çok şüpheli hareketleri vardı. Otobüste durakta indi. Otobüs, her zamankinden hızlı gidiyordu. Güzergah değişikliği yaptı. Çok farklı olaylar oldu” dedi. Bomba yüklü aracın otobüsü takip ettiğini belirten Öğütlü, “Araç zaten bizim nizamiyenin çıkışındaki otoparkta bekliyormuş. Bunu da arkadaşım görmüş. Biz otobüsle tam önünden geçtiğimiz sırada araç ‘U’ dönüşü yapmış ve aşağı-yukarı 5-6 kilometre kadar bizi takip etmiş. Sivil adam, durakta otobüsü durdurduğu sırada yanımıza gelip aracı patlatıyor” dedi.

‘YENİ ALDIĞIM MONT HAYATIMI KURTARDI’

Öğütlü, teröristlerin hain saldırısını ‘Arı kovanına çomak sokmak’ olarak nitelendirirken, şöyle konuştu: “Allah izin verirse ben istirahatımı bitirdikten sonra görevime tekrar döneceğim. Gereken neyse yapılacak. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Çünkü o anı biz yaşadık, biz biliyoruz. Arkadaşlarım cebinde 10 lira parası olup çarşıda bir çorba içme hayaliyle gidiyorduk. 1. Komando Tugayı’na arkadaşlar arasında ‘Soğuk Cehennem’ deriz. Orası soğuk olduğu için böyle diyoruz. Çarşı da bizim için adeta bir cennet. Olaydan 2-3 dakika öncesine ait olan ve internette yayılan selfiyi çeken arkadaşımız, ‘soğuk cehennemden cennete gidiyoruz’ demişti, gerçekten de öyle oldu.” Yeni aldığı bir montu olay günü ilk defa giydiğini dile getiren Tolga Öğütlü, “Yeni aldığım mont hayatımı kurtardı, biraz kalındı. Üzerindeki şarapnel parçalarını hastanede babamla birlikte temizledik. Kafamda da bere vardı” diye konuştu.      

‘HAİN SALDIRI BİZİ DE MAĞDUR ETTİ’

Saldırıda kullanılan aracın Şanlıurflı sahipleri de teröristlere tepki gösterdi. 63 K 1709 plakalı aracın sahibi Mehmet Yolcu’nun sorgusu devam ediyor. Eşi halen gözaltında olan Makbule Yolcu, hain saldırıda 14 askerin şehit olmasıyla yüreklerinin yandığını söyledi. Olayda mağdur olduklarını gözyaşları içerisinde anlatan Makbule Yolcu şöyle dedi: “Eşim sabah okul kantinine gitmek için evden çıktığı sırada park ettiği arabanın yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine polisi arayarak, çalıntı ihbarında bulunduk. Ertesi gün çok sayıda polis bizim eve gelerek, hepimizi gözaltına aldı. Biz ne olduğunu anlayamadık. Emniyete gittiğimizde aracın Kayseri'de patlatıldığını öğrendik. Beni ve çocuklarımı ifadeleri aldıktan sonra serbest bıraktılar. Eşimden halen haber alamıyoruz. Bu hain saldırı bizi de mağdur etti.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN