Megane Sedan yeni versiyonu ile 7 yıl aradan sonra tekrar sahneye çıktı

Megane Sedan yeni versiyonu ile 7 yıl aradan sonra tekrar sahneye çıktı

Bursa’daki Oyak-Renault Fabrikası’nda üretilen Yeni Megane Sedan, Türkiye’de yollara çıkıyor. Bir önceki versiyonunda olduğu gibi, Joy, Touch ve Icon donanım seviyeleriyle satışa sunulacak olan yeni sedan model, 62 bin 600 liradan başlayan fiyat etiketine sahip olacak.

ALİ YILDIRIM

Türkiye'de efsaneleşen Megane Sedan yeni versiyonu ile 7 yıl aradan sonra tekrar sahneye çıktı. Sedan ürün gamına dahil olmasıyla birlikte yeni model, markanın C segmentindeki ürün yelpazesini de tamamlamış oldu. Renault’nun CMF C/D mimarisini temel alan yeni model, 2016 başında lanse edilen yeni HB kardeşiyle aynı zamanda tasarlandı ve geliştirildi. Bu da iki modelin aynı özellikleri, teknolojiyi ve motor seçeneklerini paylaştığı anlamına geliyor.

FERAH İÇ MEKAN

Tasarım açısından ufak bir incelemede bulunursak, dinamik ve ayırt edici tasarımı ve C şeklinde LED farların sedan modelde de devam ettiğini görüyoruz. Aracın boyutlarına baktığımızda 4.63 metre uzunluğa ve 1.81 metre genişliğe sahip. Yeni sedan model, 2.71 metrelik dingil mesafesiyle de geniş bir iç hacim sunuyor.  C sedan sınıfında pekte görülmeyen bir özellik olan panoramik açılır cam tavan iç mekânda oldukça ferah bir yaşam alanı sunuyor. İç mekanda sunulan, 7 inç TFT renkli dijital ekranı, 8,7 inç multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi ve diğer konfor ve sürüşe yardımcı birçok teknoloji ile üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor.

PAZAR LİDERİ YAPACAK

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “C segmenti Türkiye’de binek otomobil pazarından yüzde 49,5 pay alıyor. Sedan kasa, segmentten yüzde 29 pay alıyor. C sedan tek başına ise binek otomobil pazarında yüzde 59 paya sahip. Türkiye’de efsaneleşen Megane Sedan, yeniden Türkiye pazarında yerini alıyor. Yenilenen göz alıcı tasarımının yanı sıra bir üst segmentten aldığı özellikleri ile rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Megane Sedan Renault’nun Türkiye binek otomobil pazar liderliğine katkıda bulunacak” dedi.

62 BİN 600 LİRADAN BAŞLIYOR

Yeni Megane Sedan Türkiye’de 2 benzinli 4 dizel motorla satışa sunulacak  1.6 litrelik benzinli motor 115 beygir gücünde olacak ve 5 ileri şanzımana sahip olacak  1.2 litrelik turbo benzinli ünite 130 beygirlik motorla ve 7 ileri EDC şanzımanla yer alacak. 2017’de manuel seçenekte gelecek  1.5 litrelik turbo dizel motor 90 (manuel) ve 110 (manuel-otomatik) beygirlik güç seçeneklerine sahip  1.6 litrelik bir diğer dizel motor ise 130 beygir gücünde olacak ve sadece manuel versiyon ile yollara çıkacak  Aracın bagaj hacmi 550 litre  Yine Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satışa çıkan Megane Sedan, 62 bin 600 lira başlangıç fiyatı etiketine sahip olurken, dizel seçenek için 15 bin 350 lira fark ödemek gerekecek.

SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ

Otomobili kullanmayı kolaylaştıran sürüş özellikleri ise şöyle  Adaptif Cruise Control (ACC)  Aktif acil fren destek sistemi (AEBS)  Şerit Takip Sistemi (LDW)  Güvenli Mesafe Uyarı Sistemi (DW)  Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSW)  Yorgunluk Tespit Sistemi (TDW)  Geri görüş kamerası  Otomatik uzun/kısa far ayarı (AHL)  Ön, arka ve yan park sensörleri  Eller Serbest Park Sistemi; üç farklı park tipi için yardımcı oluyor paralel, dik ve açılı.

HER TÜRLÜ KOŞULDA KESİNTİSİZ SÜRÜŞ

Citroen, C4 Cactus Rip Curl’ü Türkiye’de sunmaya başladı. Ünlü sörf markası Rip Curl ile gerçekleştirilen ortaklığın bir ürünü olan Citroën C4 Cactus Rip Curl yeni görünümü dikkat çekerken, optimum çekiş gücü, düşük yakıt tüketimi ve Grip Control teknolojisi eşliğinde sunuluyor.

16-10/10/10kr05-citroen.jpg

5 farklı moda sahip Grip Control teknolojisi sayesinde güneşli deniz kenarı yollarından kıvrımlı dağ geçitlerine, en iyi sörf noktalarının yanı başındaki kumsallardan, en güzel kış sporları yapılabildiği zirvelere kadar her türlü rota, C4 Cactus Rip Curl sayesinde sorunsuz aşılabiliyor.

1.6 LİTRELİK DİZEL

Bu versiyon sadece 1.6 litrelik dizel motor seçeneğiyle sunuluyor. 100 beygirlik bu aracın dilenirse 92 beygirlik otomatik seçeneği de mevcut. C4 Cactus Rip Curl seçeneğiyle 82 bin 900 liralık fiyat etiketine sahip. Araç 100 kilometrede ortalama 3.6 litrelik yakıt tüketiyor.

16-10/10/10kr05-fiat.jpg

BU 500 BAŞKA 500 

Fiat'ın en fenomen modeli 500, yeni yüzüne kavuştu. Bizim de bu hafta ki konuğumuz olan 500’de Comisc sarı ismi verilen çift renk seçeneğiyle tüm dikkatleri üzerine topluyor. Tasarımın dışında teknolojik olarak da yenilenen araç, gündüz LED’lerini ilk kez kullanıyor. Ön yüzde ve arka kısımda kullanılan krom detaylar şık bir görünüm sağlamış. İç mekana girdiğimizde dış görünüme göre oldukça ferah bir alan bizleri karşıladı. 7 inçlik TFT ekran, hız, devir, vites değişimi ve yol bilgisayarını birlikte sunuyor. 500’de yer alan 1.2 litrelik benzinli motor, 69 beygir güç, 102 Nm tork üretiyor. 5 ileri dualogic yarı şanzımanla sunulan araç, maksimum 160 kilometre hız yapıyor ve 0-100 km hızlanmasını 12.9 saniyede tamamlıyor. Araç, 100 kilometrede ortalama 4.8 litrelik tüketim gerçekleştirirken bizim kullanımımızda 6 litrelik bir tüketim gerçekleştirdi.

16-10/10/10kr05-hyundai.jpg

HYUNDAİ’NİN MARKA DEĞERİ YÜKSELİŞTE

Dünyanın en saygın ve bağımsız marka-kurum araştırma ve değerlendirme kuruluşu Interbrand, 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre Hyundai, 39’uncu sıradan 35’inci sıraya yükseldi. Geçen son dört yılda birçok ünlü markayı sollayarak üst sıralara doğru emin adımlarla yürüyen marka, bu sonuçlara göre dünyanın en büyük 35’inci markası oldu. Hyundai Motor Company marka değerini de yüzde 11.1 oranında artırarak 12.5 milyar dolara yükseltti. Bu marka değeri sayesinde, otomotiv markaları arasında da ilk 10 arasında yer alarak altıncı sıraya çıktı. Marka, özellikle tüm pazarlarda etkili olan Sonata, Creta, Tucson ve Santa Fe modelleriyle 5 milyon adetlik satış hacmi elde etti.

EN İYİ 50 MARKA ARASINA GİRDİ

Nissan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ‘Dünyanın en iyi markalarından biri’ seçildi. Marka, dünyanın önde gelen danışmanlık şirketi Interbrand tarafından gerçekleştirilen 2016 Best Global Brands Study listesinde 5’inci kez yer aldı. Geçtiğimiz yıl listenin 49’uncu basamağında bulunan marka, bu yıl 11 milyar dolar marka değeriyle 43’üncü sıraya yükseldi. Nissan böylece en hızlı büyüyen 4’üncü marka oldu. Küresel çapta büyümesini sürdüren Nissan, yapmış olduğu yatırımlarla ve hayata geçirdiği projelerle markaya olan ilgiyi artırma noktasında proaktif bir yaklaşım sergiliyor.

16-10/10/10kr05-alfa.jpg

TÜRKİYE’DE YENİDEN DOĞUYOR

Alfa Romeo markasının mükemmel nitelikte sportif ve özgün model versiyonlarını temsil eden efsanevi “Veloce” ismi, yeni Giulia modeliyle yeniden hayat buluyor. İlk olarak Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Alfa Romeo Giulia’nın Veloce versiyonu, Şubat ayında Türkiye’de satışa sunulacak. 2.0 litre 280 beygirlik turbo benzinli ve 2.2 litre 210 beygir turbo dizel motor seçenekleriyle üretilerek yollara çıkmaya başlayacak olan Alfa Romeo Giulia Veloce, görsel ihtişamının yanı sıra ZF imzalı 8 ileri otomatik şanzımanı ve Q4 teknolojisine sahip yepyeni bir dört tekerlekten çekiş sistemiyle de kalpleri fethediyor.

GÜÇLÜ BİR SUV ARAYANLARA

Ford’un lüks SUV sınıfındaki temsilci olan Edge Türkiye’de satışa sunuldu. 2 litrelik dizel motorla pazara adım atan araç, 4x4 çekiş sistemine de sahip. Araç Türkiye’de 86 bin 650 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

16-10/10/10kr05-ford.jpg

Ford’un SUV sınıfındaki güçlü temsilcisi olan Edge, Türkiye’de satışa sunuldu. Keskin tasarım hatları ve modern iç mekanıyla ön plana çıkan Edge, bir dizi teknolojiyle dikkat çekiyor. İç mekanda gürültüyü yok ederek sürüşe maksimum seviyede odaklanmayı sağlayan Aktif Gürültü Kontrol Sistemi, aracın hızına göre direksiyon çevirme oranını ayarlayan ve park manevrası gibi düşük hızlarda daha az efor harcanmasını sağlayan Sürüşe Duyarlı Direksiyon Sistemi ve aracın önüne çıkabilecek insan ve büyük nesneleri algılayıp, tepki verilmediğinde ise otomatik olarak fren yapan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi teknolojileriyle yeni Ford Edge, konforlu ve güvenli yolculuk gerçekleştiriyor.

210 BEYGİRLİK 4x4

Yeni Ford Edge’de, çift turbo destekli gelişmiş 2.0 litre TDCi motor, yüksek performans sağlarken düşük yakıt tüketim ve emisyon değerleriyle fark yaratıyor. 210 beygirlik motora yarış otomobillerinden aşina olduğumuz 450 Nm’lik bir tork değeri eşlik ediyor. Güçlü performans verilerine rağmen yeni Ford Edge’nin ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 5.8 litre ve CO2 emisyon değeri 149 g/km düzeyinde kalıyor. Akıllı 4x4 Çekiş (AWD) sistemine sahip olan araç, buzlu yollardan ıslak, kuru zemine ve hatta değişkenlik gösterebilen engebeli arazilerde dahi ileri seviye yol tutuşu ve tepki hassasiyeti sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN