Mehmet Özhaseki kimdir, nerelidir?

Mehmet Özhaseki kimdir, nerelidir?

Mehmet Özhaseki'nin artık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklayacağı isimler arasında Mehmet Özhaseki'nin de olması bekleniyor. Peki tecrübeli siyasetçi Mehmet Özhakesi kimdir, nerelidir, nereden mezun olmuştur? Vatandaşların merak ettiği soruların cevaplarını sizler için derledik.

Mehmet Özhaseki kimdir, nerelidir sorusu günün en çok aranan konu başlıklarından biri oldu. AK Parti'de 40 ilin belediye başkan adayları istanbul'da düzenlenecek toplantıyla açıklanıyor. Mehmet Özhaseki şuanda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyor. İşte Mehmet Özhaseki hakkında merak edilenler.

MEHMET ÖZHASEKİ: İSMİMİN ÖNE ÇIKTIĞI DOĞRU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı. Birinin "Ben adayım" demesi kadar garip bir şey olamayacağını belirten Özhaseki, "Ankara'da ismimin öne çıktığı doğru" demişti.

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

Mehmet Özhaseki 1957 yılında Kayseri'de dünyaya geldi.Avukat, Özel Sektör (Tekstil); İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı. 25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İTTİFAK YENİDEN SAĞLANDI

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 31 Mart yerel seçimleri için önemli bir viraj dönülüyor. AK Parti'de bir yandan da ittifak çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde yerel seçim ittifakı için kapanan kapı yeniden aralandı. Hangi illerde nasıl bir işbirliği zemini yaratılacağı üzerinde çalışılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN