Uğur İbrahim Altay kimdir? Aslen nereli, başarıları nelerdir?

Uğur İbrahim Altay kimdir? Aslen nereli, başarıları nelerdir?

Uğur İbrahim Altay, Türk siyasetinin etkili isimlerinden biridir. Kendisi, 5 Aralık 1974 tarihinde Konya'da doğmuştur. Uğur İbrahim Altay, hem Konya Büyükşehir Belediye başkanı olarak görev yapmakta hem de Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler'e eş başkanlık etmektedir.

Hayatı

Kulislerde yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı olacağı konuşulan Uğur İbrahim Altay son günlerde ismi sıklıkla sorgulanır oldu. Bu haberimizde "Uğur İbrahim Altay kimdir? Aslen nereli, başarıları nelerdir?" sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Uğur İbrahim Altay, 1974 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Selçuk İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Mevlana Ortaokulu'nda tamamlamıştır. Lise eğitimini ise 1991 yılında Konya Gazi Lisesi'nde başarıyla tamamlamıştır. Üniversiteye adım attığı yıl olan 1997'de Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, bir yıl boyunca proje mühendisi olarak çalışmıştır. 1999 yılında ise askerlik görevini yedek subay olarak Şırnak'ta yerine getirmiştir.

2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ardından 2008 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı seçilmiştir.

Siyasi Kariyeri

Uğur İbrahim Altay'ın siyasi kariyeri oldukça etkileyici bir şekilde ilerlemiştir. 29 Mart 2009'da gerçekleştirilen mahalli seçimlerde AK Parti'den Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. 2014 yılında yapılan mahalli seçimlerde ise aynı partiden ikinci kez Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Tahir Akyürek'in milletvekili seçilmesi üzerine, 3 Mayıs 2018 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından atanmıştır. 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhur İttifakı adayı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Uğur İbrahim Altay, hala bu görevini başarıyla sürdürmektedir.

Uğur İbrahim Altay, Türk siyasetine önemli katkılar sağlayan bir lider olarak tanınmaktadır. Halkının sorunlarına duyarlılıkla yaklaşan, projeleriyle ve icraatlarıyla büyük takdir toplayan bir isimdir. Türkiye'nin yerel yönetimlerinde ve uluslararası platformlarda aktif olarak görev alan Uğur İbrahim Altay, başarılı kariyeriyle adından söz ettirmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN