Nihat Zeybekci kimdir?

Nihat Zeybekci kimdir?

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul başta olmak üzere 28 ilin adayı belli oldu. AK Parti İzmir’de Nihat Zeybekci ile vitrine çıkacak. Nihat Zeybekci’nin ismi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Nihat Zeybekci  adaylığı ile ilgili soruya "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” demişti. Peki Nihat Zeybekci kimdir, nerelidir,kaç yaşındadır? İşte merak edilen soruların cevapları.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merak ediliyordu. Nihat Zeybekci isminin açıklanmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. İşte Nihat Zeybekci'nin hayat hikayesi


"İZMİR MAHALLENİN EN GÜZEL KIZI KİM İSTEMEZ?"

Zeybekci'ye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak mısınız sorusu sorulduğunda "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez. İzmir Anadolu’nun doğuştan en güzel şehri. Hayırlısı olsun inşallah" demişti.

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?

1 Ocak 1961'de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma'dır.

Sanayici, İş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994'te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

  1. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN