Melih Gökçek iddiası: Pazarlıkla istifası istenilenler listesinden çıkarıldı

Melih Gökçek iddiası: Pazarlıkla istifası istenilenler listesinden çıkarıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası istenen 5 belediye başkanından biri olduğu iddiaları başkentte bomba etkisi yarattı. Kulisler de ise pazarlık iddiası konuşuluyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından bu yana geçen 5 gün içerisinde, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili Ankara’da müthiş bir görüşme ve telefon trafiği yaşanıyor. Adının listede olup olmadığını öğrenmeye çalışan belediye başkanlarının gece yarılarına kadar parti yöneticisi aradığı öğrenildi. En büyük tartışma ise İstanbul’dan sonra Ankara için yaşandı. Listedeki 5 isimden birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğu iddiaları üzerine hareketli saatler yaşandı.

LİSTEDEN ÇIKARILDI İDDİASI

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, AK Parti kulislerinde Ankara’nın da listede olduğu iddiaları üzerine, Cumhurbaşkanlığı ve genel merkez yönetimiyle yapılan görüşmelerden sonra, “Yeniden aday olmayacağını açıklaması, siyasi tartışmalardan uzak durması ve belediye yönetimine ilişkin uyarıları dikkate alması” durumunda, istifa talebinin askıya alındığı ileri sürüldü. Belediye kanadı ise Ankara’nın listeye hiç girmediğini, buna ilişkin açıklamayı da Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın yapacağı bilgisini paylaştı. Dün partinin grup toplantısının bitiminden hemen sonra Ünal, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Melih Gökçek’e dönük, şu ana kadar istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN