Metal fırtına

Metal fırtına

Siyasetin yeni gündemi AK Parti’nin bazı büyükşehirlerdeki belediye başkanlarının istifasını isteyip istemediği oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in istifa edeceği iddiaları için “Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez” derken AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da “İstifa istediğimiz doğru değil. Ancak bu, kendi içimizde performans kriterleri çerçevesinde çalışmaların olmadığı anlamına da gelmiyor” diyerek açık kapı bıraktı.

KARAR / ANKARA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın görevinden ayrılmasının ardından Ankara’da ise Melih Gökçek’in istifasının istendiği iddiası başkentin gündemini değiştirdi. Önceki gün ortaya çıkan haberlere göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in olduğu 6 belediye başkanının istifasının istendiği öne sürüldü. Konu, partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemindeydi. Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceğine yönelik iddialarla ilgili olarak “Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Aynı soruya yanıt veren AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti teşkilatlarında süren bir yenilenme ve belediyelerle ilgili yerel yönetimler başkanlığının sürdürdüğü çalışmanın mevcut olduğunu belirterek “Ama bu çalışma devam ederken, istifası istendiği söylenen belediye başkanlarımızdan herhangi bir şekilde istifa istenmesi söz konusu değildir. Ama bu, şu da demek değildir; Bu yönde yerel yönetimler başkanlığımızın kendi
içimizde performans kriterleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmaların olmadığı anlamına da gelmiyor. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz” cevabı vererek istifalar konusunda açık kapı bıraktı. Ünal “Bu çalışmalarla ilgili bir takvim var mı; yılbaşına kadar mı, yılbaşından hemen sonra mı?” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Biz 2019’a hazırlanırken, hem teşkilatlarda hem hükümette hem de belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Şu anda yerel yönetimler başkanlığımız da bu konuda süreç yönetimini devam ettiriyor. Yılbaşına kadar hem teşkilatlarımıza ilişkin hem de belediyelere ilişkin çalışmalar belli noktaya gelir.” Aynı konu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a da soruldu. Ankara Hacı Bayramı Veli Camii’nde Cumhurbaşkanlığı himayesinde aşure dağıtımı töreninde soruları yanıtlayan Kalın “Hükümet Sözcümüz bir cevap verdi. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil”diye konuştu.

17-10/04/mansetttt.JPG

GÖKÇEK’TEN AYETLİ PAYLAŞIM 

İstifa iddialarına karşın henüz bir açıklama yapmayan Melih Gökçek, Twitter adresine Enfal 73 ayetini sabitledi. Ayette “Kafirler birbirinin dostları, yardımcılarıdır. Eğer Allahü tealanın emirlerini yerine getirmez kendi aranızda dost olmazsanız yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar” ifadeleri yer alıyor. Bu mesajı daha sonra kaldıran Gökçek “günün ayeti”  ifadeleriyle Hucurat 10 “Müminler ancak kardeştirler” paylaşımını yaptı. 

IKBY GERİ ADIM ATMAZSA DAHA SERT ÖNLEMLER YOLDA 

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeki bir diğer önemli başlık da dünyanın tüm itirazlarına karşın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumuydu. “Bölgemizde kritik gelişmeler yaşanıyor. Türkiye bu gelişmelerin merkezinde yer almaktadır” diyen Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: ”Biz devlet ve millet olarak dimdik ayaktayız. Bizi tehdit edenlerin, kriz dönemlerini fırsat bilip bizi sırtımızdan hançerlemek isteyenlerin bu topraklarda esamesi okunmamaktadır. Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. Kuzey Irak’ta yaşanan referandum krizi, bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Etnik hırçınlıklar ve mezhebi husumetler üzerinden yanı başımızda kazılan, ateşini kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz. Irak ortak bir gelecek inşa edilmesi gereken bir yerdir. Musul’un çevresindeki demografik yapıyı hiçe sayan girişim art niyetlidir. Soğuk kanlılıktan taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece belirli alanlardaki ambargolarla yetiniyoruz. Bu artararak devam edecektir eğer kendilerine gelmezlerse. Gelişmelere göre çok daha ileri adımları atmakta tereddüt etmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini umut ediyoruz. Bugün birilerine güvenerek birlikte yaşama hukukuna ihanet edenlerin yarın bu kapıyı nasıl çalacaklarını merak ediyoruz. Bu kapı tamamen kapanmadan uzatılacak her eli tutmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Suriye ve Irak’ta yaşanan hiçbir hadise bizden bağımsız değil, doğrudan doğruya iç işlerimizle alakalıdır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN