Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası istenildiği iddia edilen Melih Gökçek görüştü

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası istenildiği iddia edilen Melih Gökçek görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından başka belediye başkanlarının da istifa edeceği gündeme gelmişti. Gökçek'in de adı bu başkanlar arasında geçiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iddianın sorulması üzerine "Şu an için yok ama olmayacağı anlamına gelmez" demişti. İki isim tüm bu gelişmelerin ardından ilk kez bir araya geldi. Erdoğan ayrıca Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'la da görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifası gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşüyor. 

İSTİFA EDECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası istenen 5 belediye başkanından biri olduğu iddiaları başkentte bomba etkisi yarattı. Kulisler de ise pazarlık iddiası konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceğine yönelik iddialarla ilgili olarak “Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Aynı soruya yanıt veren AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti teşkilatlarında süren bir yenilenme ve belediyelerle ilgili yerel yönetimler başkanlığının sürdürdüğü çalışmanın mevcut olduğunu belirterek “Ama bu çalışma devam ederken, istifası istendiği söylenen belediye başkanlarımızdan herhangi bir şekilde istifa istenmesi söz konusu değildir. Ama bu, şu da demek değildir; Bu yönde yerel yönetimler başkanlığımızın kendi 
içimizde performans kriterleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmaların olmadığı anlamına da gelmiyor. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz” cevabı vererek istifalar konusunda açık kapı bıraktı. Ünal “Bu çalışmalarla ilgili bir takvim var mı; yılbaşına kadar mı, yılbaşından hemen sonra mı?” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Biz 2019’a hazırlanırken, hem teşkilatlarda hem hükümette hem de belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Şu anda yerel yönetimler başkanlığımız da bu konuda süreç yönetimini devam ettiriyor. Yılbaşına kadar hem teşkilatlarımıza ilişkin hem de belediyelere ilişkin çalışmalar belli noktaya gelir.” Aynı konu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a da soruldu. Ankara Hacı Bayramı Veli Camii’nde Cumhurbaşkanlığı himayesinde aşure dağıtımı töreninde soruları yanıtlayan Kalın “Hükümet Sözcümüz bir cevap verdi. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

17-10/05/mansetttt.jpg

GÖKÇEK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İstifası istendi iddialarının ardından sessizliğini koruyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu an böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez” sözlerinin ardından ilk kez açıklamalarda bulunmuştu.

Melih Gökçek açıklamasında “Şer odaklarının fitne çabalarına asla pirim vermeyeceğiz. Öyle bir hava meydana getiriyorlar ki her söylediğinizi bir yerlere çekerek algı operasyonu yapıyorlar. Şunu söylemek isterim ki Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak ümmetin her ferdinin görevidir. Çünkü Sayın Erdoğan sadece Türkiye’nin değil ümmetin lideridir. Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar” demişti.

ERDOĞAN EDİP UĞUR'LA DA GÖRÜŞTÜ

Beştepe'de Melih Gökçek'i kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'la da görüştü. 

Daha önce kulislerde Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’la ilgili sıkıntı yaşandığı iddia edilmişti.

Uğur’un ise “İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın” mesajı gönderdiği, bağımsız olarak başkanlığa devam etme kararı aldığı öne sürülmüştü. 

17-10/05/resized_5f2e6-69f1d94a2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN