Melih Gökçek MHP adayı mı? Adaylığı kesinleşti mi | Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek MHP adayı mı? Adaylığı kesinleşti mi | Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek MHP adayı mı ve adaylığı kesinleşti mi? Melih Gökçek kimdir? Gün içerisinde en çok konuşulan konulardan biri de MHP'nin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Melih Gökçek olduğu iddialarıydı. Peki Melih Gökçek MHP adaylığı kesinleşti mi? Melih Gökçek kimdir? İşte son gelişmeler ve detaylı bilgiler.

Melih Gökçek MHP adayı mı? Adaylığı kesinleşti mi? Melih Gökçek kimdir? 2019 Yerel seçimleri için partilerin çalışmaları hız kazanırken, belediye başkanı adayları da açıklanmaya başlanacak. Son olarak bugün MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Melih Gökçek olduğu iddia edildi. Peki Mehlih Gökçek'in MHP Adaylığı kesinleşti mi? Melih Gökçek kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar.

MELİH GÖKÇEK MHP ADAYI MI?

MHP kaynakları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek’in adının geçtiğini belirtti. MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak olmayacağını belirtmesinin ardından İstanbul’dan aday açıkaracaklarını duyurmuştu. Seçime kendi adaylarıyla girecek olan MHP’de başkan adayı belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Mart 2019 seçimlerinde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek’in adının geçtiği öğrenildi. MHP kaynakları tarafından, "Henüz bir görüşme olmadı, muhtemelen bir teklif götürülecektir" bilgisi verildi.

MELİH GÖKÇEK KİMDİR?

20 Ekim 1948 Yılında Ankara Keçiören'de doğdu. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Melih GÖKÇEK 5 yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının avukatlık mesleğini icra etmek istemesi üzerine GÖKÇEK Ailesi Gaziantep'e taşındı. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'te yapan Melih GÖKÇEK Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento Muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptı. Yedek Subaylığını Kıbrıs Güzelyurt'ta yapan GÖKÇEK, askerlik dönüşü ticaret hayatına atıldı. 1984-1989 yılları arasında Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Melih GÖKÇEK, 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü olarak çalıştı. Refah Partisi'nden 1991 yılında Ankara milletvekili olarak parlamentoya girdi.

1994 Yılı yerel seçimlerinde Milletvekili iken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı.

1999 Yılı yerel seçimlerinde ikinci kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez iki dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu.

2004 Yılı yerel seçimlerinde üçüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı' na seçilen kişi oldu.

2009 Yılı yerel seçimlerinde dördüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı' na seçilen kişi oldu.

2014 Yılı yerel seçimlerinde beşinci kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez beş dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı' na seçilen kişi oldu. Evli ve iki çocuk sahibi olan GÖKÇEK’in en büyük hobisi futbol oynamak ve fotoğrafçılıktır.

SİYASİ HAYATI

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü.

1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere 4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak bir rekora imza attı. Halen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

1984 - 1989 ANKARA KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1989 - 1991 SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

1991 - 1994 REFAH PARTİSİ ANKARA MİLLETVEKİLİ

1994 - 1999 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1999 - 2004 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2004 - 2009 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2009 - ... ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu’nda (Mayıs 2011) oy birliği ile Birliğin Başkanlığına seçildi.

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Genel Kurulu ve Küresel Tasarım Kentleri Zirvesinde (Eylül 2011) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK, Genel Kurul’a katılan 18 ülkeden 32 kent tarafından oybirliği ile Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanlığına seçildi.

AİLESİ

20 Ekim 1975 yılında Nevin Hanım ile evlendi. Nevin Hanım Düzce’nin Akçakoca ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Öğretmenlik görevini otuz sene devam ettirdi. Şu anda emekli olan Nevin Hanım (SOS) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Onursal Başkanlığını aktif olarak devam ettirmektedir. Melih - Nevin Gökçek çiftinin 1976 yılında Ahmet ve 1982 Osman isimlerinde 2 çocukları olmuştur. Ayrıca Melih ve Ahmet isimlerinde iki torunları vardır.

Gökçek'in en sevdiği ilgi alanları fotoğraf çekmek ve futbol oynamaktır. Çektiği fotoğraflarla ilerde bir sergi açmayı düşünmektedir. En sevdiği yemek çiğ köfte, en sevdiği renkler ise mavi yeşil ve beyazdır.

Gökçek’ in hayatında 20 Ekim tarihinin ayrı bir önemi vardır. 20 Ekim Tarihi Melih Gökçek ve eşi Nevin Hanım ‘ın doğum günü ve hayatlarını birleştirdikleri gündür. Ayrıca 1991 yılında milletvekili seçildiği gündür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN