Meme kanserini teşhiste yeni yöntem

Meme kanserini teşhiste yeni yöntem

Meme kanserinin erken teşhisi için yeni bir yöntem kullanılmaya başlandı. Her yaştan kadının tercih edebileceği bu yöntemle kanserli hücrenin daha başında tespit edilebildiği belirtildi.

Kadın kanserleri arasında birinci sırada bulunan ve günümüzde 18-20 yaşındakilerde bile görülen meme kanserinin tedavisi için erken teşhis şart. Doktorlar belli bir yaşın üzerindeki kadınlara sık sık mamografi çektirmesini önenirken yeni bir tarama cihazının meme kanserini erken teşhis ettiği belirtildi.

FDA onaylı, çift infrared kameralı, bilgisayar yazılım analizli, renkli termal meme görüntüleme cihazı NoTouch Termal Meme Taraması, Türkiye'de iki hastanede kullanılmaya başlandı. NoTouch Termal Tarama, çift infrared (kızılötesi) kameralı, tamamıyla bilgisayar bazlı, termal görüntüleme teknolojisi olduğu belirtilerek, meme kanserini önceden tespit etmeyi sağladığı kaydedildi.

Bu tarama cihazının fizyolojik görüntüleme yaparak, daha kitle oluşmadan, kanserin mikroskopik bebeklik döneminde reluktans (soğumaya direnç gösteren bölgeler), damarlanma (vaskulariti), asimetri, sıcak bölgeler, meme ucu ve memedeki tüm değişimleri tespit ettiği de belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN