Meral Akşener adaylığını 25 Kasım'da açıklayacak

Meral Akşener adaylığını 25 Kasım'da açıklayacak

MHP'de 1 Kasım seçimlerinde alınan başarısız sonucun ardından başlayan liderlik tartışmasında gözler Meral Akşener'de. Akşener'in adaylığını Alparslan Türkeş'in doğum günü olan 25 Kasım'da açıklayacağı belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1 Kasım seçimlerinin ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bayrak açan isimlere yakında Meral Akşener de katılacak. Sinan Oğan ve Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu'nun ardından gözler Meral Akşener'e çevridi. Bahçeli'nin 1 Kasım seçimlerinde aday göstermediği Akşener, Türkeş'in doğum günü olan 25 Kasım'da adaylığını açıklayarak 'Başbuğ'lu çıkış yapmayı hedefliyor. Milliyet'in haberine göre, MHP’de muhalif kanat çalışmalarına hız verirken yola çıkma hazırlıkları son aşamaya geldi. Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım’da basın toplantısıyla adaylığını açıklayacak.

Muhalifler ortak hareket edecek

Adaylıklar ardı ardına açıklanarak muhalif hareket canlı tutulacak. Her muhalif aday kendi yolundan gidecek, ancak birbirlerini hiç eleştirmeyecek. Kongrenin toplanması halinde en çok imza toplayan isim etrafında birleşilecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM grup toplantısında muhalif kanat için “saray lejyonerleri, AKP misyonerleri” gibi tanımlamalar yapması muhalif kanatta, “çok sert ve ağır” eleştiri olarak değerlendirildi. Bahçeli’nin endişeli ve moralinin bozuk olduğu kanaatini taşıyan muhalif kanat, kongrenin toplanması için ilk adımı atarak yola çıkma hazırlıklarını sürdürüyor.

Akşener adaylığnı açıklamak için 25 Kasım'ı bekliyor

Muhalif kanadın en önemli ismi Akşener adaylığını Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım’da açıklayacak. İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek olan Akşener, gazetecilerle soru-cevap yapacak. Akşener, açıklamasında Bahçeli’yi hedef almayacak. Genel merkezin izlediği politikalara dönük eleştiriler getirecek olan Akşener herkesi kucaklayıcı ve MHP’yi tek başına iktidar yapacak, MHP Genel Başkanı’nın da Başbakanlık koltuğuna oturtacak bir iddiaya sahip olduğunu dile getirecek.

Koray Aydın sessiz ve derinden gidiyor

Oğan’ın da açıklama için tarih belirleme çalışması yaptığı öğrenilirken, gözler eski TBMM Başkanvekili Koray Aydın’a çevrildi. Aydın’dın adaylık için çalışmalarını sessizce ismini tartıştırmadan yürüttüğü öğrenildi. Aydın’ın Üst Kurul delegeleri ve delegelerle birden çok telefon ve yüz yüze görüşmeler yaptığı ve kendisi için imza vermeleri için destek istediği kaydedildi.Muhalifleri yakından izleyen genel merkez ise kongrenin toplanmasına ihtimal vermiyor. Muhalefetin dağınık bir görüntü sergilediğini ve “beş benzemezin bir araya gelemeyeceğini” dile getiren genel merkez, belli güçleri arkasına alan bu isimlerin Bahçeli’yi deviremeyeceklerini, MHP’ye zarar vermekten başka bir iş yapmadıklarını savunuyor.

15-11/20/mhpde-kazan-kayniyor-bahceli-karsitlari-meral-akseneri-istiyor-98082.jpg

Bahçeli'den muhaliflere 'Saray' suçlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisine bayrak açan muhalfleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirdiğini ileri sürerek şunları söylemişti: MHP'ye idam fermanı yazmak isteyenler, sarayın etrafında öbek öbek toplanmışlardır. MHP'nin başarısız olduğunu söyleyenlere dikkat edin. Diyorlar ki MHP olağanüstü kurultaya gitmeliymiş, yönetim değişmeliymiş. İlk seçimde baraj altında kalınırmış. Davutoğlu'na bakarsak kongede korkmamıza gerek yok. Senin unuttuğun bir gerçeği hatırlatmak isterim ki MHP hiç kimseden korkmaz. MHP üzerinde hesap yapmak isteyenlerin üzerinde senin de etkin var demektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN