Milli Piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır? Milli Piyango bileti alırken bunlara dikkat edin

Milli Piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır? Milli Piyango bileti alırken bunlara dikkat edin

Milli piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır ve bilet alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde bir kişiye 61 milyon lira vereceğini açıkladı. Bu ikramiyenin hayalini kuran vatandaşlar, Milli Piyango biletlerine rağbet gösterdi. Durum böyle olunca sahtecilere de gün doğdu? Milli Piyango bileti alırken dikkat sahte bilet nasıl ayırt edilir sorusunun cevabı da önemli hale geldi. İşte konu hakkında merak ettikleriniz ve dikkat etmeniz gerekenler...

Milli Piyango yılbaşı özel çekiliş bileti sahtesi nasıl anlaşılır? Gerçek bilet ile sahte bilet arasında farklar nelerdir? Bilet alırken nereleri kontrol etmemiz gerekmektedir? Tüm bu merak ettiğiniz soruların yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Aralık başı itibariyle satışa çıkan Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi biletlerine rağbet gün geçtikçe artıyor. Büyük ikramiyenin 61 milyon lira olması bu etkiyi daha da artıyor. Fakat bilet alırken ya sahte bilet almışsam tedirginliği de yaşanıyor. Siz de haberimizden merak ettiğiniz Milli Piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır ve Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir hakkında merak ettikleriniz.

2018 MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞİ

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira dağıtılacak. Umudunu piyangoya bağlayanların 2 milyonu, yılbaşı gecesi amortiyle yetinecek. 61 milyon liralık büyük ikramiyeyi kıl payı kaçıran 63 kişiye de teselli ikramiyesi olarak 61 bin lira ödenecek. Böylece yılbaşı özel çekilişinde 2 milyon 950 bin 269 adet ikramiye dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı da 349 milyon 243 bin lirayı bulacak.

SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ANLAŞILIR?

Gerçek biletlerin sol alt köşesinde kontrol numaraları kabarık bir şekilde yer alır. Sahte biletlerde ise bu kabartma yapılamaz. Bilet ışığa tutulduğunda üzerinde Milli Piyango'nun MP logosu görülmeli, mavi ve açık yeşil renklerinde parlayan kesik çizgiler şeklindeki elyaflar görünmelidir.

BİLETİN ARKASINA DİKKAT EDİN

Aynı zamanda biletin arkasında kalın çerçeve çizgisinin dışında bir ince çerçeve çizgisi daha bulunur ve biletin arka yüzünde bulunan ikramiye planı ve diğer tüm yazılar nettir. Biletin boyu 14.7 cm, genişliği 6 cm'dir. Biletin ön yüzündeki ikramiye numarası bölümünün üstündeki MP amblemi ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin imzaları nettir. Tam biletler açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renkli olup, renkler canlıdır.

YAZILARA DİKKAT EDİN

Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini Milli Piyango yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.

KISACA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sahte milli piyango biletleri genellikle profesyoneller tarafından renkli fotokopi makineleri kullanılarak basılmaktadır. Bu biletleri satın almadan önce dikkatli bir şekilde kontrol ettiğinizde biletlerin sahte olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Gerçek milli piyango bileti ışığa tutulduğunda daire içerisinde MP logoları gözükmektedir.

Gerçek milli piyango biletlerinin sol alt kısmında bulunan numaralar geriye doğru hafif kabarıktır.

Biletlerin üzerinde yüksek ışıklı ortamda gözüken küçük renkli çizikler ve elyaflar gözükmektedir.

Biletin eni 6 ve boyu 14.7 cm’dir.

Biletin ön yüzündeki ikramiye numarası bölümünün üstündeki MP amblemi ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin imzaları nettir.

Tam piyango biletleri açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renge sahiptirler ve renklerin hepsi canlıdır.

SAHTE BİLET SATANI VE SATTIRANI İHBAR EDİN

Sahte milli piyango basımı veya satışını yapan kişileri fark ettiğinizde, başkalarının mağdur olmaması için hemen ihbar etmeniz gerekmektedir. Bunun için 155 yani Polisi arayarak anında kişi veya kişileri ihbar edin. Bu yazımızda sahte milli piyango bileti nasıl anlaşılır, sahte yılbaşı bileti nasıl fark edilir detaylı olarak anlattık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

ÇOK FAZLA SAHTE BİLET GELEBİLİR

Milli Piyango bileti yetkili satıcısı Kurtuluş Çıldır, vatandaşların yılbaşı biletini güvendikleri bayilerden almalarını belirtip, sahte biletlerin bu dönemde artacağını söyleyerek, "İnsanlar geçen yıl biletlerini alırken uğurlu sayılarını, doğum tarihlerini, arabalarının plaka numaralarını, kendi çocuklarının doğum tarihlerinin olduğu numaraları istiyordu. Bu yıl sonunda da aynı durum söz konusu olacak diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlardan şunu rica ediyoruz, piyasada bilmedikleri yerden bilet almasınlar. Bildikleri, tanıdıkları bayilerden alsınlar. Dışarıda çok fazla sahte bilet olayları dönüyor. İnsanlar bilet alırken özellikle damgalı, kaşeli olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Yoksa onların da başları belaya girer. İstanbul, Ankara ve İzmir'den çok fazla sahte bilet gelebilir. Güvendikleri yerden alsınlar" şeklinde konuştu.

MPİ BİLET SORGULAMA

MPİ 2018 yılbaşı çekilişi hakkında detaylar haberimizde. Milli Piyango bilet sorgulama ekranına ve çekiliş sonucuna Karar.com sayfasından anlık olarak ulaşabilirsiniz. Günler öncesinden bilet bayileri önünde uzun kuyruklar oluşturulmuş ve biletler kısa sürede tüketilmişti. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan çekilişte kazanan numaralar sıralı tam listesi ve amorti rakamlarını haberimizde bulabilirsiniz.

MİLLİ PİYANGO SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten Milli Piyango Yılbaşı çekilişi sonuçlarına ve biler sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

İKRAMİYENİZİ NEREDEN ALACAKSINIZ?

Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.

MİLLİ PİYANGO BİLET FİYATLARI

Milli piyango yılbaşı tam bilet fiyatı bu yıl 60 TL

Milli piyango yılbaşı yarım bilet fiyatı bu yıl 30 TL

Milli piyango yılbaşı çeyrek bilet fiyatı bu yıl 15 TL

Milli piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır ve bilet alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde bir kişiye 61 milyon lira vereceğini açıkladı. Bu ikramiyenin hayalini kuran vatandaşlar, Milli Piyango biletlerine rağbet gösterdi. Durum böyle olunca sahtecilere de gün doğdu? Milli Piyango bileti alırken dikkat sahte bilet nasıl ayırt edilir sorusunun cevabı da önemli hale geldi. İşte konu hakkında merak ettikleriniz ve dikkat etmeniz gerekenler...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN