Milli Savunma Bakanlığı insansız zırhlı araçların görüntülerini paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı insansız zırhlı araçların görüntülerini paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İnsansız tank üretilecek' açıklamasının ardından Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir'in paylaştığı 'insansız zırhlı araç' görüntüleri dikkat çekti.

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı harekâtının en önemli bölümünü yerli ve milli imkânlarla üretilen silah ve mühimmatların oluştururken Türkiye bu yöndeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İnsansız tank üretilecek" açıklamasının ardından gözler yeni Ar-Ge çalışmalarına çevrilirken Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili önemli bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı.

TESTLER BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Demir yaptığı açıklamasında "İnsansız ve robotik sistemlerin muharebe sahasına inmeye başladığı bugünlerde, Türkiye teknolojiyi takip eden değil; yön veren bir ülke olacaktır. İnsansız Ejder Yalçın aracımızın testleri başarıyla gerçekleştirildi ve arkası geliyor." ifadelerini kullanarak yapılan son çalışmaların görüntülerini yayınladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı resmi Twitter sayfasından da uzaktan kontrol edilebilen 43 adet zırhlı iş makinesinin güvenlik güçlerimizin ülke sathının içinde ve dışında gerçekleştirdiği harekatlarda kullandığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN