Mısır ard arda patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı | Son dakika haberleri

Mısır ard arda patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı  | Son dakika haberleri

Mısır'ın Tanta şehrindeki bir kilisede meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı. St George Kıpti Kilisesi'ndeki patlamanın, Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kalabalık olduğu bir sırada meydana geldiği belirtiliyor. Yerel basına göre ilk saldırının ardından bir polis karakolunda ikinci patlama yaşandı.

Mısır'da başkent Kahire'nin kuzeyinde, Nil Deltası'ndaki Garbiya iline bağlı Tanta'daki Saint George Kilisesi'nde meydana gelen patlamada bilgilere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı. Kilisede bir bombanın patlatıldığı ya da intihar bombacısı ihtimalleri değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin olay yerinde incelemeler yaptığı belirtildi.  

17-04/09/pat.jpg

İKİNCİ PATLAMA KARAKOLDA

Sputnik’in yerel basına dayandırarak verdiği habere göre Tanta kentinde yaşanan patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. Patlamanın kentteki bir polis karakolunun dışında yaşandığı öne sürülüyor.

SALDIRIYI ÜSTLENEN YOK

Tanta’da yaşanan bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak Sina Yarımadasının kuzeyinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki yaşanan yoğun çatışmalardan dolayı, DEAŞ’ın yapmış olmasından şüpheleniliyor.

Sayıları 10 milyon civarında olan Kıptiler, Mısır’ın nüfusu ve siyasetinde önemli bir yer tutuyor.

ÜÇÜNCÜ PATLAMA

Mısır'da Tanta kentinde üst üste yaşanan iki patlamanın ardından İskenderiye'de Kıptilere ait Aziz Mark kilisesinde de üçüncü patlama meydana geldi. Devlet televizyonu, patlamada yaralananlar olduğunu aktardı.

SALDIRIYI O ÖRGÜT ÜSTLENDİ

En az 27 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı saldırının DEAŞ terör örgütü tarafından üstlendiği AFP tarafından iddia edildi. 

SALDIRIDAN İLK GÖRÜNTÜLER

17-04/09/1-1491732554.jpg

17-04/09/2-1491732563.jpg

17-04/09/3.jpg

17-04/09/4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN