Mısıroğlu'ndan tepki çeken ziyarete ilişkin açıklama: Şeyhülislam ziyaretime geldi

Mısıroğlu'ndan tepki çeken ziyarete ilişkin açıklama: Şeyhülislam ziyaretime geldi

Yazar Kadir Mısıroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ‘şeyhülislam’ diye niteleyip kendisini ziyaret etmesini ‘tarihi bir hadise’ olarak yorumladı.

Kadir Mısıroğlu, kendi Youtube hesabından yayımladığı bir videoda çok tartışılan ziyareti anlattı. Mısıroğlu "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nden en itibarsız adamdım. Beni görüp de yolunu değiştiren ahbaplar biliyorum" dedi ve şu ifadeleri kaydetti:

"Bir yatakta yattığım talebelikte arkadaş, bakan oldu beni tanımadı. Birisi tanıştırdı. O da hala hayatta. Bunları hep gördüm. Şimdi de Reisi Cumhur ziyaretime geliyor. Hele hele Diyanet İşleri. Şeyhülislam geliyor ziyaretime. En korkak müessese Diyanet'ti. Şu Şeyhülislam'ın beni ziyarete gelmesi var ya tarihi bir hadisedir. Ben vebalıydım. Kemal ilah. Ona karşı laf söyleyen birisini nasıl ziyaret edersin?"

ERBAŞ'TAN 'KUL HAKKI' MESAJI

Öte yandan Mısıroğlu'na 9 Kasım'da yaptığı hasta ziyaretiyle, siyasiler başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, itibarsızlaştırmanın kul hakkını ihlal etmek olduğunu söyledi.

Erbaş, "Yapmış olduğumuz her sohbetimizde, konuşmamızda değinmeden geçemediğimiz en önemli hususlardan birisi 'Aman ha kul hakkına dikkat edelim' ifadesidir. Bu meyanda farklı mülahazalarla ve beklentilerle kişileri itibarsızlaştırmak kul hakkını ihlal etmektir. Baştan bunu ifade etmiş olayım" dedi.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

Partisinin Meclis grubu toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli de, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyareti sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, 'Bula bula 9 Kasım'ı mı buldun?' diyerek, Erbaş'ı gereğini yapmaya davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN