Murat Kalsın: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı

Murat Kalsın: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı

APG İnşaat Yatırım, Rotamavi projesini hayata geçirdi. İcra Kurulu Başkanı Kalsın, “Yabancıya konut satışı ihracattan sayılmalı’’ dedi.

GİZEM KARATAŞ

APG İnşaat Yatırım İcra Kurulu Başkanı Murat Kalsın, ‘Rotamavi’ projesinin ön talep sürecinde yüzde 10 satışa ulaştığını ve Körfez bölgesinden toplu daire satışına yönelik taleplerin de olduğunu belirterek, "Birçok ülke istihbaratlarından kaynaklı ülkemizle ilgili bir algı operasyonu var. Tam tersi atağa geçecek şekilde bir PR çalışması yapılmalı. Hükümetimiz iş dünyası ile birlikte yurt dışında bütün ülkelere ziyaretler gerçekleştirerek doğruları anlatıyor ve Türkiye'nin güvenilir bir liman olduğunu belirtiyorlar’’ dedi. Yabancılara satışın artırılması için teşvik verilmesi gerektiğini vurgulayan Kalsın, sözlerini şöyle tamamladı: "Yabancıya satış döviz getiriyor. Bu yüzden ihracat sayılması hususunda sektörümüzün talebi var. Yatırımcılar kendi ülkelerindeki istikrarsızlık dolayısıyla buraya gelmek istiyor. Ama resmi satış konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Dolayısıyla Hükümet nezdinden birtakım reformlar yapılırsa satışlar artacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN