Musul'da DEAŞ'tan kurtarılan bölgede toplu mezar ortaya çıktı

Musul'da DEAŞ'tan kurtarılan bölgede toplu mezar ortaya çıktı

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ vahşeti bir kez daha gözler önüne serildi. Örgütten kurtarılan bölgede ortaya çıkan toplu mezarda çoğunluğu çocuk onlarca kişinin cansız bedeni bulundu

Irak'ın Musul kentinde DEAŞ'a karşı yürütülen operasyon kapsamında, örgütten kurtarılan bir bölgede toplu mezar ortaya çıktı.

Associated Press'in yayınladığı fotoğraflarda vahşet gözler önüne serilirken, çoğunluğu çocuklardan oluşan onlarca kişinin gömüldüğü toplu mezar yürekleri dağladı.

ÇOĞUNLUĞU ÇOCUK

Fotoğraflarda, aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu mezarların başında oturan ve cansız bedenleri battaniyeye saran Iraklı polislerin, kendilerini toparlamakta güçlük çektiği görüldü.

17-03/16/er1.jpg

2014'te DEAŞ'ın eline geçen Musul'u örgütten kurtarmak için Ekim 2016'da başlatılan operasyon kapsamında, Ocak ayında kentin doğusu kurtarılmış, 19 Şubat'ta ise batı bölgesi için harekat başlatılmıştı.

ÖRGÜT SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

AP'nin haberine göre son günlerde oldukça büyük ilerleme kaydeden Iraklı güçler, 2014'te örgütün lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin sözde hilafet ilan ettiği camiye doğru ilerliyor.

17-03/16/eri-2.jpg

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada savaşın son evrelerine yaklaştığını ve örgütün 'son günlerini' yaşadığını söylemişti.

Polis yetkilileri, Musul'da yaklaşık 6 bin DEAŞ militanının daha bulunduğunu bildirirken, bu sabah intihar bombacılarının patlayıcı dolu araçları Iraklı güçlerin üzerine sürdüğünü ve bu tarzda üç saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN